Hjem til vår spanske hage!

Så var tiden kommet. Vi reiser ned til vår spanske hage igjen. Nå er det 10 måneder siden sist, så denne gangen er jeg veldig spent på hvordan plantene våre har klart seg!
Jeg har avtalt med en gartner at han skal komme innom på Mandag og hjelpe meg med opprydding og beskjæring, så jeg fortviler ikke selv om ugresset skal ha vokst seg høyt.... for som jeg har nevnt til det kjedsommelige er store deler av eiendommen vår fliselagt. Plantene befinner seg i utkantene, langs fjellvegg, murer og i skråningen foran og bak huset.
Dette gjør at hagen aldri føles overgrodd, men er meget lettstelt, så vanligvis gir jeg flisene en omgang med kost og hageslangen, vanner potter og urner, som er så overfylte at ugress aldri har hatt en sjanse. Skråningen og bedet har det derimot vært litt verre med, så der har vi for det meste plantet frukttrær, lagt presenninger og fylt et tykt lag med hvit grus oppå dette. Det har gjort at vi også her har minimalt med ugress de siste årene.


Men planter har jo som oftest en tendens til å vokse seg store og omfangsrike om de da ikke dør fra en, så det er vel mest beskjæring og fjerning av døde grener og løv jeg regner med å bruke mest tid på.


Som vanlig reiser jeg ikke tomhendt nedover. Som oftest har vi kofferten full av stearinlys, duker, norsk sengetøy og mye annet. Denne gangen er det faktisk ulike typer løk jeg har mye av! Amaryllisløkene fra forrige Jul har stått til oppbevaring i kjelleren for nå å ende opp i Spanskehagen.
Videre har jeg mengder av løk til hvite gladioler, Crinum Powelii Alba og Galtonia Candicans. De planlegger jeg å plante i skråningen foran huset. Det skal bli spennende å se om de klarer å etablere seg i vår varme, tørre hage!Alle bildene er tatt fra vårt siste besøk i Oktober 2012.
Dere som har fulgt med på bloggen i det siste vet kanskje at vi skal feire en stor begivenhet i Spania denne gangen. Vi skal nemlig feire bryllup sammen med 24 innbudte gjester fra Norge, så denne gangen blir det nok mest forberedelser, guiding og selskapeligheter som kommer til å stå i fokus, men likevel; Jeg gleder meg til uker i vår Spanske hage!
Av ovennevnte grunner kommer jeg nok ikke  til å oppdatere bloggen så mye i de kommende ukene, men håper å ta en del bilder under mitt opphold og noen av dem vil jeg nok presentere her på bloggen også :-)Ha det riktig bra så lenge! 
Kommentarer

 1. Det kommer helt sikkert til å bli veldig koselig, Stein=) Lykke til=) Jeg ønsker dere fantastiske dager, og et flott bryllup=) Håper på en oppdatering under veis. Klem fra Vibeke

  SvarSlett
 2. Det må da blive et det mest romantiske bryllup i de omgivelser..:-)
  Stort tillykke og god fest.

  Klem fra Lisbeth

  SvarSlett
 3. Gratulerer!
  Ønsker dere alt godt på dagen og i fremtiden!

  SvarSlett
 4. God tur til hegen i Spania, og lykke til med den store begivenheten!

  SvarSlett
 5. Så härligt att få ha två oliks trädgårdar men så lyxigt med två ställen att få bara på.
  det ser underbart vackert ut.

  Kram Anna

  SvarSlett
 6. Ønsker deg en flott ferie i Spania og lykke til på den store dagen! Det må være deilig å kunne feire en slik stor dag med familie og venner i så vakre omgivelser!

  Klem fra Jorunn

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg