Ambisiøs petunia!

Jeg har nok skrevet om denne "lille" karen før, men gjør det gjerne igjen.
I sommer følte jeg det var litt lite farge i bedet hvor jeg har drueranken og kiwi planten i drivhuset. Jeg plantet derfor en lilla hengepetunia i bunnen av nettopp dette bedet. Tanken var at dens skulle spre seg ut og bli en fin bunndekker med sine mange, lilla blomster. Lite visste jeg at planten hadde helt andre ambisjoner. Den ville opp og frem i livet! Derfor begynte den like godt å konkurrere med klatreplantene den sto samplantet med. Hele denne sommeren har den vært det rene fargefyrverkeriet i drivhuset! Om jeg hadde oppdaget dens ambisjoner før, så hadde den nok vokst helt opp i taket for lengst, men de første månedene lot jeg den vikle seg inn sammen med espalier og drueranken. TIl tross for dette er den nå over 2 meter høy! Ikke verst for en petunia som egentlig skulle fungere som bunndekker!?

Som du ser på bildet til venstre blomstrer den like frodig nå i slutten av September! Det er nok langt fra siste gang jeg planter hengepetunia i drivhusbedet, men heretter skal jeg hjelpe dem opp og frem fra første dag av. En må jo bare støtte disse ambisiøse små streberne!?   ;-)


Ha en fortsatt riktig fin dag!

Kommentarer

 1. Det var ju verkligen fint, att få den i ögonhöjd!! Du får tänka ut något annat att ha till "marktäckare" nästa år! Det kan också fungera åt andra hållet, Lejongapsrankan, som är en klätterväxt går också att odla i amplar och ha den som hängande!

  Hageglede!
  /Ruben

  SvarSlett
 2. Så flott en petunia :) 2 meter høy! Gud bedre. En skikkelig fargeklatt er fint i drivhuset.

  SvarSlett
 3. Så morsomt at den ville klatre=) Den er jo supersøt=) Håper du har det bra=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Hengepetunia har imponert her også. Er det 'Wonder Purple'? Den har blitt må-ha, men ute i store kasser.

  SvarSlett
 5. Herlig innlegg! Sitter her og flirer :D Artig "bunndekker" det der ja. Og som du skriver er det vel ikke siste gang, har man funnet en slagers, så er det jo bare å gjenta suksessen. Håper du får tak i samme sort neste år. Kos deg med helg!

  SvarSlett
 6. Hej Stein!
  Tack för kommentaren! Det verkar finnas Tricyrtis i många olika färger. Kanske Tricyrtis ‘Shirohotogisu’ skulle framträda bättre i ditt woodland?
  Kolla här:
  http://www.perennials.com/plants/tricyrtis-shirohotogisu.html

  Du kan ju också passa på att titta på de andra arterna.

  Ha en bra dag!
  /Ruben

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg