Septemberblomstring på balkongen

Selv om høsten nå har kommet, så er det jo fortsatt litt blomstring på balkongen. Overfloden er langt fra så frodig som tidligere i sommer, men jeg setter pris på bladverk og samplantinger ennå. Med litt godvilje føler jeg nesten at vi har en liten hage ute på balkongen i år. Uansett er det mye bedre å se ut på "villnisset" av planter heller enn et hvitt rekkverk!?


Det er nok mange som synes det blir litt vel mye buskas der ute, men jeg tror faktisk ikke jeg kunne levd i en by uten å se grønt rundt meg!? Det høres kanskje jålete ut, men det er ikke meningen. Natur, fugler, planter, dyreliv og insekter gir en ekstra dimensjon til oss "storbymennesker" og jo eldre jeg blir, dess mer behov har jeg for nettopp de ingrediensene i mitt liv.

Nedenfor:
Balkongen sett fra stuen. Min lille "hage" i byen :-)


Bildet til høyre:
Klatreplanten Mandevilla blomstrer frodig hele sommeren. Andre uken i September er den altså like frodig, full av knopper. Desverre har jeg ennå ikke klart å overvintre denne typen planter innendørs og de tåler ikke norske vintre. Er det noen av dere som har noen tips som kan redde denne gjennom mørketiden?

Nedenfor:
Fortsatt et salig kaos av planter, farger og former på balkongen.
Kanskje mer velegnet til en villahage enn begrenset plass i krukker, men jeg elsker frodigheten og gleder meg over stadige besøk av både humler, bier og småfugler!
Velfriserte verandakasser overlater jeg heller til dyktigere hagedesignere :-)


I den mer skyggefulle delen av balkongen er blomstringen ugjenkallelig slutt for i år, og jeg har også fjernet en del sommerplanter som ikke har blitt erstattet. Men det er jo noe vakkert i grønt bladverk også? Spesielt på en bybalkong hvor vi ikke har så mye av det som ute i naturen ;-)Nedenfor.
Spanske margeritter: Osteospermum Eclkonis, blomstrer også frodig ennå. Av erfaring pleier disse å holde ut helt frem til frosten.


Ha en fortsatt god kveld!


Kommentarer

 1. Den balkongen er rene edens hage! Mere frodig enn mange hager jeg har vært i :) Så lenge det ikke blir frost så er det vel håp om å nye blomstringen lenge enda?! God uke!

  SvarSlett
 2. Det er jo den frodige beplantningen som er så flott med balkongen din!
  Nydelig Mandevilla! Synd at du ikke klarer å overvintre den. Jeg kan desverre ikke hjelpe deg med det, men forhåpentligvis er det andre som har noen tips.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 3. Så flott og frodig det er hos deg! Mye bedre å se på enn et hvitt rekkverk, ja. Får håpe frosten holder seg borte så du kan fortsatt nyte alle blomstene lenge ennå. Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 4. Det er sååå fint med så frodig balkong! En jeg jobbet sammen med sa engang: Man kan bare sitte i en stol om gangen, men man kan se på mange blomster på en gang! Og han har rett :-) Ha en strålende dag !

  SvarSlett
 5. Du/ni har en ganska stor balkong med plats för mycket blommor och sittplats! det ser jätte fint och mysigt ut!
  Mariana

  SvarSlett
 6. Så flott høstblomstring det er hos deg. Vakkert

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg