Et sommerlig farvel?


Det er vel bare å innse det, men høsten banker snart på døren. Været har stort sett vært varmt, solrikt og tørt i vår svenske hage denne sommeren. Slik var det også deler av sist helg når jeg var der borte. Likevel er det mange tegn på at sommeren nå er på hell. Blomstringen har avtatt veldig og enkelte planter har begynt å forberede vinterdvalen.

Bildet til høyre: Den store liljen; Big Brother hadde utsprunget for fullt. Ellers har de fleste andre liljene nå avsluttet en lang og rik blomstring. Jeg klippet ned løvverket på disse, sammen med luktert plantene som tydeligvis hadde sett bedre dager. Utrolig nok kom en Elefantøre plante, (eller Colocasia Esculenta som de heter på Latin) til syne i den krukken erteplantene hadde fått råde! Den var ikke så stor som disse plantene kan være, men likevel i bra form med tanke på vekstforholdene... Neste år skal den få en mye større potte å boltre seg i- og den skal få stå helt alene!
Bildet nedenfor:
Zantedeschia blomstrer fortsatt i drivhushagen. De har faktisk blomstret uavbrutt siden begynnelsen av Juli! Både zantedeschia og Colocasia må oppbevares innendørs om vinteren, enten du velger å ha dem som stueplanter eller lagrer dem mørkt og kjølig som knoller i kjelleren.
Nordiske vintre klarer de nemlig ikke.
Ha en fortsatt fin sensommer- høstdag!

Kommentarer

 1. Flotte bilder !
  ja nå kommer høsten med all sin sjarm.
  setter pris på hver av årstidene jeg.
  ønsker deg en flott dag
  klem anita s

  SvarSlett
 2. Høsten kan da være fin den også. Dessuten veldig fint å flytte planter nå.

  SvarSlett
 3. Hei Anita og Mari Anne. Ja høsten kan være en fin og vakker tid. Jeg har alt fått en del vårløk i jorden og har begynt å klippe ned planter som har blomstret ferdig for i år. Nå kommer de fine høstløvsfargenes årstid! Får håpe denne tiden blir solrik og fin!
  - Men for å være ærlig hadde mitt ideale vært 2 måneder mer sommer - og derfor to måneder kortere vinter. Da hadde årstidene vært perfekte her i Norden ;-)
  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 4. Ja gjerne det:) mere sommer mindre vinter...den kalde mørke tiden er aaaltfor lang, og virker som den bare blir lengre og lengre;))

  Ha en god dag

  SvarSlett
 5. Ja, det går mot høst, men september kan være fin. Vi får bare håpe.
  Big Brother lever virkelig opp til navnet sitt. Zantedeschiaen din var fin. Jeg har noen som kom med en blomst i sommer.

  SvarSlett
 6. Hei Ingrid Andrea. Enig med deg. Det virker faktisk som om vinteren bare blir lengre og lengre... Men i slutten av Desember snur solen igjen..! ;-)Vi får nyte høsten så lenge!
  En fin dag ønskes deg også!

  SvarSlett
 7. Hei Stein! Ja det er jo litt vedmodig når sommeren er på hell, men samtidig synes jeg det er fascinerende å se hvordan alt rundt oss virker, og sånn sett er høsten spennende på *nesten* samme måte som våren. Det kommer en vinter i mellom, men det er jo likevel mye å glede seg til i en ny sesong :-)

  Og jeg måtte flire av elefantøreplanten som "plutselig" dukket opp. Tror jeg hadde blitt eveldig overrasket om det hadde skjedd her, men du fant vel en forklaring, hehe :-) God helg!

  SvarSlett
 8. Hei Bille. Ha ha. Ja, den dukket jo egentlig ikke opp heeelt av seg selv.. Elefantøre planten altså. Jeg kjøpte en del løk og knoller av en del eksotiske planter i vår. Jeg trodde jeg hadde tatt det meste av disse med meg ned til Spania siden jeg ikke kunne se elefantøre planten noe sted i sommer. Som du skjønner vokste erteblomstene veldig vilt i krukken jeg hadde plantet dem, så jeg glemte rett og slett at jeg hadde denne knollen stående i den samme potten :-o
  Enig med deg i at denne årstiden kan være fascinerende, men det hadde jo vært deilig med litt mer sol igjen... ;-)
  Ha en riktig fin høstdag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg