Balkong skogen min...


I dag har jeg tilbragt store deler av Søndagen med venner i skogsområdene rundt Oslo. Vi plukket nemlig sopp som vi deretter fikk sjekket på en soppkontrollstasjon. 3.5 kg ble det. Stort sett fåresopp, svart trompetsopp, gule- og traktkantareller, så i kveld har jeg laget middag av stekt skogssopp, løk, tomat, sitron og andre ingredienser. Det ble faktisk veldig godt!
Min lille skog i Sverige har gjort at jeg setter enda mer pris på de grønne, skyggetålende vekstene en finner der. Denne sommeren har jeg blitt veldig opptatt av japanske hager. Rettere sagt- de hagene som stort sett består av mose og skulpturelle trær. Jeg har derfor forsøkt meg frem på hvordan jeg kan få dekket min nyryddete skogsbunn med nettopp denne typen planter. Blant annet har jeg noen ganger vannet skogsbunnen med vann iblandet kulturmelk- og jorden har begynt å få et fint, grønt teppe! Desverre ikke like fyldig som i skogene rundt Oslo, men kanskje til neste år....!?
I mellomtiden har jeg kjøpt meg en kasse på Mester Grønn. Denne foret jeg med svart plastsekk og helte en sekk kompostjord iblandet bleiefyll av fuktighetsbevarende grunner. Mose liker jo å ha det litt fuktig...
Deretter har jeg fylt kassen med diverse mose- og lav arter jeg har funnet i skogen. Jeg har også prøvd å få med meg noen røtter av kantareller som nå befinner seg under mosen. Det hadde jo vært fantastisk om jeg hadde fått denne soppen til å vokse i min egen skog!?
Bildet over; en mosesort (?) som nesten påminner om små nåletre planter.

Noen skogsplanter av ulike typer har også fått bli med opp i min lille "skogsbunnskasse". Denne er i ferd med å bryte ut i blomst.
Beplantingen er plassert i den skyggefulle delen av balkongen vår. Der tror jeg de kommer til å trives bra!?


En liten tyttebærplantestikling titter opp gjennom mosen på bildet nedenfor. Det skal bli spennende å se om min lille balkong skog vil klare seg gjennom vinteren..!?

Ha en fin høst!

Kommentarer

 1. Utrolig fin ide´. naturen er vakker hage!

  SvarSlett
 2. För en vacker låda och kul idé. Hoppas att det inte gör något om man lånar den. Den väcker fantasin.

  SvarSlett
 3. Hej
  Jeg ser ikke nogen mail med din adresse på irishaven.berit@gmail.com - du kan prøve på min arbejdsmail berit@efi.dk Vi må jo have valmuefrøene afsted så de kan overvintre i skovbunden.... og måske i balkon-skoven også.
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 4. Takk for tilbakemeldingene November-symra og Mia. Så hyggelig om du ønsker å gjøre noe tilsvarende Mia. :-D

  SvarSlett
 5. Hei Berit.
  Beklager at jeg ikke har sendt deg en epost! Jeg fant den igjen i min "drafts" folder sammen med en god del andre mails jeg trodde jeg hadde sendt :-(
  Nå er den i hvertfall på vei :-) Som jeg skriver har jeg frø fra fylte, rosa valmuer, men også mange andre planter. Om du ser noe på bildene fra min hage som frister kan jeg jo se om jeg kan sanke noen frø jeg kan sende deg i bytte :-D
  Ha en fortsatt fin dag alle tre!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg