Nå begynner det å bli på tide å frakte en ny ladning blomster og planter over til sommerhuset. Terrassen i Oslo er som vanlig nesten ufremkommelig av potter og krukker, kasser med frøplanter, jord, gjødsel og alt annet som skal over til hagen i Sverige. Jeg har sådd mange sorter akeleie i år. Hovedsakelig hvite og hvitgrønne, vanlige og fylte. Tanken er å plante disse ut i vår planlagte Woodland garden. Disse eksemplarene er blå og kommer også til å stå i skogen vår.

Skogen vår består nesten utelukkende av løvtrær, og da i hovedsak, HEGG, bjørk og rognebærtrær. Jeg planlegger å plante ut ulike pryd- og nyttetrær der også, men trenger jo noen nåletrær også, så her har jeg vært på tur og hentet noen små grantre stiklinger. Venner av oss sier disse var forferdelig stygge- og det har de sikkert rett i, men jeg trives med planter som ikke nødvendigvis er "perfekte", så jeg skal heller sørge for å plante og stelle disse, så får de nok litt sjel og personlighet etter hvert ;-)
I forgrunnen vokser planter jeg sådde som frø. De to svarte pottene inneholder liljer som er i ferd med å vokse opp. Plantene i potten til høyre hadde strukket seg veldig under frakt fra England, så jeg var jo veldig i tvil om jeg skal kutte av den lange stilken? Vil de da sette nye spirer?


Bildet overfor: Enda flere liljer. Mange av de hvite sortene skal plantes i skogen.
Rhododendron er kanskje den planten vi har kjøpt mest av i år. Her en "Rhododendron Germania". De er jo perfekte å ha i en "Woodland garden"! Thujaen i bakgrunnen er en "Smaragd" og skal plantes ved drivhuset: En på hver side av trappen som leder opp til dette.


På bildet overfor, en Rhododendron "Goldflimmer". Jeg har sansen for mønsteret på bladene her.

Roser kan jeg heller ikke få nok av etter hvert. Her har jeg kjøpt "Golden Showers" med gule blomster. Denne skal få klatre ved drivhuset. Til venstre for denne står der en "Nina Weibull" som skal få selskap med flere andre røde varianter jeg har plantet ved innkjørselen. Blant annet en klatrerose ved navn "Flammentanz".

Nå er jeg utålmodig etter å komme meg over til Sverige for å jobbe i hagen igjen!!

Kommentarer

  1. Så mye spennende du har på verandaen din som skal over til Sverige :) Virkelig lekker den varigerte Rhododendronen! Hvite liljer i skogen blir også nydelig. Du driver ikke smått akkurat! Jeg tenker også på drivhuset som skal bygges opp i gjen ved siden av at du skal rydde og beplante en hel skog... er kjempeimponert!

    SvarSlett
  2. Heldiggris som har en hel skog å beplante. Her må jeg legge begrensninger på meg selv fordi det begynner å bli fullt. Skulle hatt plass til minst 20 trær til... Har du oppdaget Tilia Mongolica og Nothofagus atlantica enda? Sier dette kun for å friste altså...

    SvarSlett
  3. Ikke kutt av lange liljeskudd, det kommer ikke nytt skudd. La det heller stå, det vil grønnes og bli bra etterhvert.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg