Jeg skal lage hagedam!


Et av mange prosjekter vi kommer til å konsentrere oss om nå i sommer er å bygge en hagedam. Den skal plasseres i muren som ligger like bak drivhuset vi snart skal gjenoppbygge, så i dag har jeg satt meg ned og bestilt planter, damduk, underlag, vannpumpe og annet fra Tropex.no.
De har et overraskende bra utvalg av både planter, fisk og alt en skulle trenge til en hagedam. Prisene er veldig sympatiske også!

Jeg har en del planer om hvordan dammen skal komme til å se ut, men det får jeg heller avsløre etter hvert. Her kommer et lite overblikk over de plantene jeg har bestilt:


Røde, gule og hvite vannliljer.

Vannhyasinth:  Eichornia_Crassipes er en flyteplante med luftfylte stilker og tykke, rundete blader. Den kan få fine, lilla blomster om sommeren, men er ikke vinterherdig noe sted i Norge eller Sverige.
Japansk pilblad
"Alismataceae Latifolia"
Vakre blader med små, hvite blomster. Blomstrer vanligvis i Juli måned.Krepseklo: (Stratiotes aloides) er en flyteplante som både tilbyr småfisk ly og samtidig renser vannet. Til vinteren skal de visstnok synke ned på bunnen, men flyter opp igjen når sol og lys får dem til å produsere små luftbobler på bladene.

Kommentarer

 1. Men i all verden, hva er du laget av! Ikke nok med at du skal endevende skogen og sette opp et digert drivhus, nei da - du har tydeligvis krutt i begge ender :) Er veldig imponert over energien og innsatsen din!!

  SvarSlett
 2. Fantastisk. Du burde hatt heltidsjobb som gartner på sommartorpet ditt du;o) Tror vi må kjøre en tur til Sverige å smugtitte neste år...

  SvarSlett
 3. Takk for det Ninni :-)
  Vet ikke om energien er så veldig stor, men det er godt å jobbe med noe fysisk i hagen! Ellers sitter jeg jo hele dagen foran en dataskjerm på et kontor, så hagearbeid er jo en fantastisk terapi! Du virker jo som du har veldig mange jern i ilden selv forresten! :-D

  Det hadde vært veldig hyggelig Mona! - Både å jobbe som heltidsgartner - og at dere kom innom en tur i Sverige neste sommer. Da har forhåpentlig hagen begynt å vokse seg litt til også ;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg