Drømmen om en sommereng..

Litt vanskelig å se det på dette bildet, men mellom plenen vår og skogen har vi i dag et villniss av et område omtrent 30 meter langt og 50 meter bredt. Der virker som det en gang ble dyrket korn her, for fremdeles er det helt dekket av kornaks hver høst.
Her har jeg altså tenkt å lage en blomstereng med en sti som går mellom to bjørketrær og ender opp i Woodland hagen vi skal bygge. Jeg er litt usikker: Skal jeg plante eføy ved foten av hvert tre og se om plantene vil vokse opp langs stammen, eller er det finest å la dem være som de er? (På grunn av bever har jeg måttet surre hønsenetting rundt stammene for å verne disse.)
Siste dagen før avreise forrige helg satte jeg i gang med de første forberedelsene. Her har jeg først lagt en fiberduk på omtrent to meter bred. Midt på duken fylte jeg et lag med grus - omtrent én meter bredt. Resten av fiberduken ble dekket av et omlag 20-30 cm tykt lag med matjord. Jeg fikk vel fullført rundt 10-12 meter før vi måtte reise avgårde til Oslo, men håper å fullføre denne helgen.
Det gikk med vanvittig mange sekker jord til denne strekningen. Jeg brukte faktisk 45 x 50 liters sekker på dette og bedet ved siden av drivhuset.
Etter at jorden var på plass sådde jeg plenfrø blandet med store mengder av følgende:
  • Valmuer (Oransje og dyprøde)
  • Kornblomster (Blå og hvite)
  • Prestekrager (Hvite)
  • Ringblomster (Oransje og gule)
  • Akeleier (Hvite, lysegrønne, blå)
Så får vi se om blomsterengen blir en realitet. Uansett skal det bli fint med en grusgang gjennom "villnisset"!

Nedenfor ser dere et nærbilde av vår lille vei gjennom en mulig sommereng...Kommentarer

  1. Så koselig og innbydene! Det blir nydelig å gå mellom bjerkene og videre ut på stien med engblomster på hver side :) Den mosegrodde steinen var prikken over i'en. Jeg synes bjerkestammene skal få være som de er om du ikke synes hønsenettingen er veldig skjemmende. Når bjerka står full av blader blir det kanskej litt vel mye grønt? Bjerkestammer er jo vakre i seg selv :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg