Så var en flott helg i Sverige overstått. Vi reiste bort Lørdag morgen og kom hjem igjen i kveld. Til å begynne med regnet det og været var kaldt og lite trivelig for hagearbeid, men heldigvis klarnet det opp på ettermiddagen.
Den tilbragte jeg i skogen hvor jeg begynte å trimme trær. Samboeren og jeg har endelig bestemt oss. Vi kommer ikke til å benytte et firma til å hugge ned skogen, men heller ta det progressivt. Først vil vi lage en sti langs elven, trimme de store, flotte trærne og fjerne de fleste små som likevel bare vokser seg lange og tynne for å få lys.
Jeg har plantet en del rhododendron. Foreløpig dreier det seg om sortene "Grandiflora" og "Goldflimmer". Men tanken er at jeg skal prøve å plante flest mulig hvite varianter. Nå skal jeg begynne å jakte på trillium på internett.  Synes de er flotte planter. Noen som forresten har erfaring med å plante tyttebær ris og norsk skogsblåbær? Det hadde vært fint å ha et område med nordisk skogsbunn også!Inngangen til skogen ønsker jeg skal være tilgjengelig gjennom en naturlig portal formet av disse to levende bjørketrærne:

Bak portalen planlgegger jeg at en må gå gjennom en blomstereng av valmuer, kornblomster, hvite lupiner og grønt gress. Slik ser det ut nå. Ikke akkurat en fiks ferdig blomstereng. Kirsebærtreet til venstre på bildet skal få stå.

Jeg kommer til å lage en "skogsvei som leder gjennom området og fortsetter inn i skogen langs elven. Jeg fikk veldig mye inspirasjon av å holde på i skogen denne gangen. Desverre blir det ikke så lett å få intrykk av alle grener jeg har fjernet og trær jeg har hugget ned når resten av skogen ennå ikke er påbegynt.

Som jeg før har nevnt har vi en mengde blåveis (Hepatica), hvitveis (Anemone Nemorosa), liljekonvall (Convallaria Majalis) og noe jeg tror er skogstulipaner på eiendommen. Jeg har begynt å flytte  en del blåveis bort i skogen og kommer etter hvert til å gjøre det samme med hvitveis og liljekonvall.

Kommentarer

  1. Ja, nå får dere nok å henge fingrene i fremover i alle fall! Det blir mer kontroll og system over fellingen av trærne når dere gjør det selv så klart, men for en jo! Det blir sikkert nydelig med bjerkene som portal inn i blomsterengen du skal lage :) Det høres helt skjønt ut slik du beskriver det

    SvarSlett
  2. Høres nydelig ut. Og så får dere ta det som er nærmest først og dermed blir det en vakker overgang til det helville, tror jeg. Du kan jo vurdere å plante inn magnolia også, men de er visstnok også veldig populære blant rådyrene.

    SvarSlett
  3. Jeg kom plutselig på at du spurte om klatrehortensia. Jeg tror ikke jeg har brukt betegnelsen kryphortensia? Jeg mente i alle fall klatrehortensia, Hydrangea anomala petiolaris :) Den er lekker, jeg har den selv som bunndekker i et litt skogsaktig omårde. Den er plantet i bakkant av Rhododendron, Magnolia og ulike buskhortensia. Jeg lot en del av stammen på urtidstreet jeg måtte sage ned stå igjen og nå er den friskt på vei oppover den :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg