Vinterhagen

Når vinteren først bestemte seg for å komme i år, så gjorde den det like godt grundig! Sol skaper ikke varme denne tiden på året, så selv om det vakre været er velkomment, så blir det jo ganske mange grader under 0.... Faktisk har nattetemperaturen vært minus 20 flere ganger i det siste.


Jeg blir jo alltid litt bekymret når kulden kommer snikende, for jeg har jo en del planter som egentlig ikke skulle takle vår sone. Som fikentreet jeg plantet i høst. Det vil nok ikke ha det særlig godt nå - Om det i det hele tatt lever.... Jeg pakket det godt inn i sekkestrie til høsten. Røttene fikk et lag med tørt løv. Så det er bare å vente til våren og se om i alle fall røttene har overlevd....?Heldigvis har vi fått et fint lag snø like før kulden slo til for fullt. Det isolerer jo og bevarer plantene sammen med løvdekket. Uansett er det ikke så mye å gjøre enn å satse på en forholdsvis mild vinter i Februar. Så får vi heller nyte det vakre været og renheten nysnø skaper i en vinterhage i dvale. 

Ha en riktig fin helg! 
Kommentarer

  1. Det kan være risikofylt å ha hage, men noe spenning skal en jo ha! Å prøve seg på planter som egentlig ikke skal tåle klimaet er en av dem! Får håpe fikentreet ditt klarer seg! Ha en fin vinterhelg! Hilsen Anne-Kristin

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg