Planlagte prosjekter...

Det er nok gammelt nytt for de fleste at en aldri helt blir ferdig med en hage. Spesielt ikke når en- som vi- bare har mulighet å besøke den utvalgte helger, samt i sommerferien.
Vi har hatt vår svenske hage i over 9 år nå. Den gang vi kjøpte den var eiendommen veldig forsømt. Det fantes knapt en eneste kulturvekst der. Vi måtte altså bygge hagen opp helt fra grunnen. Det er ikke alltid like lett når vi ikke helt visste hva vi ønsket av den, eller hvordan den til slutt skulle se ut.
Det vet vi faktisk ikke ennå heller....

Det har blitt mye prøving og feiling disse årene. Men også noen seire.
Vi har derfor rikelig med prosjekter å velge blant de 50 nærmeste årene..., så da er det bare til å prioritere hva vi ønsker å få gjort først.
Jeg er en person som, av natur, gjerne vil gjøre alt med det samme. Det er jo selvfølgelig ikke mulig. Så istedet har jeg bestemt meg for at mine prosjekter den kommende sesongen skal bli å FULLFØRE ting jeg allerede har startet opp...


Jeg har bestemt meg for å ikke kjøpe noe særlig nytt denne sesongen. Jeg vil heller satse på å benytte det vi alt har, gjenbruke og forbedre.Vi vil heller dele opp eksisterende planter, flytte noen til andre steder i hagen, beskjære og ellers nøye oss med det vi har.
Vi har fortsatt nok av byggesteiner til å fullføre vår planlagte "Walled garden". Da får vi jo også brukt en del av sementsekkene vi har lagret i kjelleren!


Bak drivhuset (i rosehagen) skal jeg benytte stolpene vi har igjen etter rosebuene, samt regler til å lage et "stengsel" i bedenes bakkant, men som også fungerer som klatrer for slyngrosene der.

Kanskje får jeg støpt noen flere deler til sementsøylene jeg holder på å lage. De skal en gang bli en kombinert pergola og støtte for tak til et utekjøkken. Vinranken til høyre på bildet har jeg beskjært etter henvisning fra en vinbondes blogg, så forhåpentlig vil den slynge seg opp en av søylene og danne et "tak av druer" om noen år...?


Har du noen prosjekter for hagen i kommende sesong? Det hadde vært spennende om du skriver om dem på bloggen din. Inspirasjon kan man jo aldri få nok av! :-D

Ha en fortsatt fin helg. 

Kommentarer

 1. Dette ligner veldig mye på planen jeg har for hagen kommende sesong - og tilfeldigvis har vi holdt på i våre respektive hager omtrent like lenge.
  Ønsker dere lykke til med fullføringene!
  Jeg henter også inspirasjon fra deres hage med prøving og feiling...

  SvarSlett
 2. Det lyder som en fornuftig plan! Gjøre ferdig påbegynte prosjekter har jeg også på min plan :)
  Ikke kjøpe mer nytt er vanskelig å overholde...

  Lykke til med prosjektene!

  SvarSlett
 3. Det er altid sjovt og inspirerende at læse om andres haveprojekter! Vi skal også igang med en havemur som din af lecablokke - 18 m lang og 3.80 høj - engang i det nye år, og vi har også de fleste materialer klar!

  SvarSlett
 4. Det er jo helt fantastisk flott det dere har fått gjort i løpet av 9 år. Spesielt med tanke på at der ikke var noe fra før. Spennende å følge med når dere skal ferdigstille og holde ved like, for der er jo så vakkert i den svenske sommerhagen. Lykke til. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 5. Walled garden; kult prosjekt. Lykke til!

  SvarSlett
 6. Høres ut som du har mye spennende på gang:)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 7. Spennende planer og god innstilling å bruke det man allerede har. Dere har jo en flott hage da :-)
  Ha en fortsatt fin vinteruke :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg