Familieforøkelse

Hva er vel herligere enn å slappe av på bryggen etter en arbeidsdag i hagen? Bare sitte og se på hvordan dagen går over i kveld? Nyte stillheten og roen. 


Derfor ble vi litt bekymret når vi oppdaget måken "vår" hadde bestemt seg for å bygge rede i blomsterpotten like ved spisebordet på bryggen. Hvordan ville det gå når vi hadde sommerselskaper? Ville vi kunne spise våre måltider i fred og ro, eller ville vi ble angrepet av illsinte foreldre som ønsket å beskytte sitt avkom? 
Det viste seg faktisk å gå overraskende bra! "Vår" måkefamilie lot seg ikke forstyrre når vi hadde gjester. De lå og ruget like trygt som når vi var alene. Tre egg hadde de lagt. To små nøster ble født. 


Og foreldrene har faktisk overhodet ikke vært aggressive eller overbeskyttende. Tvert imot. De har vist barna villig frem til oss. Vi har foret foreldrene med reker og hvitt brød. De har har videreformidlet det til barna. Til slutt hoppet avkommet ut av redet. Jeg antar blomsterpotten ble for liten for dem. Merkelig nok flyttet de seg ikke bort fra oss, men enda nærmere bordet hvor vi pleier å sitte! 


Nå har de små blitt store og flyttet ut til de små øyene utenfor eiendommen vår, men både barn og foreldre kommer jevnlig på besøk. Det har vært en fornøyelse å ha dem på bryggen i sommer. Heldigvis har det vært en veloppdragen familie som ikke har bråket eller tigget mat. De har sittet pent og rolig og ventet mens vi spiste. Deretter har vi matet dem. Hele familien har sittet pent ved spisebordet og ventet forventningsfullt på maten.


Nå er bryggen helt vår igjen. Og det er litt fint det også. Vi er jo lettet for at det gikk så fint. Ikke minst fordi måkene jo kunne blitt angrepet av et rovdyr der de lå i blomsterpotten!
Neste vår skal jeg prøve å få laget et kunstig rede på en påle ute i elven. Det vil være tryggere for vår lille familie :-)

Ha en fortsatt riktig fin sommer! 

Kommentarer

 1. Fantastisk sted i kan sidde og nye udsigten :-)

  SvarSlett
 2. Men vilken oväntad gäst som intagit blomkrukan!!!
  Det är så vackert med uteplatsen vid vattnet
  Mariana

  SvarSlett
 3. Aha måken. Jeg trodde........... :-)

  SvarSlett
 4. Det er jo helt fantastisk, sikke en oplevelse! Tror osse nok at måger er kloge dyr! Rigtig god sommer til Jer! :-)

  SvarSlett
 5. For et vakkert sted dere har. Og utrolig heldig med måkefamilien! Ikke alltid disse fuglene oppfører seg slik nei :-)

  SvarSlett
 6. Jag blir så glad över din inställning till måsfamiljen, trädgården lär oss vad som är viktigt eller hur?

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
 7. Nydelig uteplass med deilig utsikt !
  Tror ikke vi hadde tatt imot måkefamilien som dere har gjort. Her setter de seg på rekkverk og tak så snart det er mat på bordet, og det er maaange av dem.:-)
  Nyt ferien !

  SvarSlett
 8. Drømmested. Håper dere får mange dager med blikkstille vann.

  SvarSlett
 9. Så artig med nærkontakt :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg