En liten Woodland vandring...

Jeg må inrømme det ikke er ofte jeg beveger meg inn i skogen vår nå på denne tiden av året. Den er liksom forbeholdt våren og høsten. Men det betyr ikke at den er helt blomster løs om sommeren, selv om det nå er mest grønt å se der inne. Blant annet har jeg etter hvert veldig mange ulike typer hosta der inne. Faktisk hele 32 sorter om jeg ikke husker feil. På bildet til høyre er det Hosta "Mama Mia" og "Blue Angel" som kan synes. De hvite blomstene er Campanula Persicifolia "Alba" som lyser opp. Jeg håper jo de sakte, men sikkert vil spre seg flere steder i skogen.
I bakgrunnen står grupper med Lilium Speciosum "Album" i knopp. Bregnen er en Osmunda Regalis.

Nedenfor:
Tricyrtis (Paddelilje) har begynt å blomstre rundt om i skogen. Dessverre husker jeg ikke navnet på sorten som er avbildet, men foruten denne har jeg "Blue Wonder" og "Purple Beauty".
De to sistnevnte står riktignok bare i knopp ennå.


Nedenfor:
Skogsbunnen vår begynner etterhvert å bli veldig frodig. På bildet  er det Pachysandra Terminalis, en fin bunndekker som etter hvert har dannet fine tepper. Til høyre for den er Hepatica Nobilis riktignok ferdig blomstret for lengst, men jeg setter stor pris på det friske, grønne bladverket som danner tette, fine tuer. Heldigvis har jeg fått mange hundre slike planter til å trives rundt om i skogen, men jeg har plass til mange flere.  I forkant, til venstre vokser bunndekkeren, "Lammeøre; Stachys Bysanthine. Til høyre for den vokser en Hosta "Blue moon". Ellers kan du kanskje skimte noen trillium og arisaema Amurense foran en Polystichum Aculeatum- bregne. Til venstre for oter- figuren vokser en Athyrium Filix Femina "Victoria" bregne.


Til høyre:
Campanula Punctata "Alba" er fine klokker å ha i skogen med sin lave vekst og store blomster, så dem vil jeg gjerne ha flere av. Andre steder i hagen har jeg også blå- og rosa varianter. De har formert seg mye lettere, så jeg kommer nok til å flytte noen av dem inn i Woodland hagen.

Nedenfor:
Jeg eksperimenterer en god del i woodland hagen, så flere planter som ikke er vanlig å ha der blir plassert på områder som får litt mer sol. Blant annet roser. Jeg har flere "Helenae Hybrida" klatreroser som slynger seg opp over trestammer. Den gule rosen på bildet er jeg derimot ikke sikker på hva heter. Den står sammen med Liatris Spicata (Akssøyleblomst), Helleborus Orientalis (juleroser), rhododendron og forskjellige typer Hosta. Jeg mener den bakerste hosta planten er en H. "Karin" sammen med en H. "Patriot".


Hvite liljer har jeg veldig mange av i skogen. De lyser så fint opp i halvskyggen der inne. Dessverre er jeg ikke så flink å ta bilder med mobilkameraet, så ikke alle bildene er like skarpe. Det skyldes at jeg av en eller annen merkelig grunn alltid har fingrene full av jord, sand og plante- grønske.... Ikke særlig bra i kombinasjon med en "smarttelefon".... ;-)
Uansett. De hvite liljene på bildet heter "Inuvik". De kommer trofast tilbake hvert eneste år. Bak dem er en Astrantia major i blomst. Jeg mener denne er en A.M. "Lars".

Bildet nedenfor:
Som dere sikkert har forstått er jeg veldig glad i bunndekkere i Woodland hagen. Det er jo for å dekke jordbunnen for å hindre ugress i å spre seg. Jeg fører nemlig en konstant kamp mot Equisetum Arvense: Åkersnelle, bringebær og kjempespringfrø: Impatiens Glandulifera.  Mange vil kanskje se på planten nedenfor som et ugress, men jeg setter stor pris på den: Lysimachia Nummularia. Den sprer seg godt, men ser overhodet ikke ut til å være til bry for andre planter jeg har i skogen. Nå på sommeren blomstrer den forresten med mengder av enkle, gule blomster, En skikkelig fargeklatt, med andre ord!

Nedenfor: Astilber får jeg dessuten heller aldri nok av i skogen. De kommer jo i en mengde ulike farger, har fint bladverk og spirene er dessuten vakre om vinteren. Den på bildet til venstre heter "Milk and Honey" og kommer etter hvert til å bli mye hvitere. Den rosa vet jeg ikke navnet på.


Nedenfor:
Denne planten er egentlig ferdig blomstret, men jeg synes frøstandene er så vakre at jeg gjerne fotograferer dem. De tilhører noen Thalictrum Aquilegifolium planter (Akeleiefrøstjerne)


Den overfor hadde rosa blomstring. Den til venstre er i fullt flor nå og er en hvit variant.
Beklager såpass mange uskarpe bilder.

Jeg ønsker dere alle en fortsatt riktig fin sommer. 


Kommentarer

 1. Så herlig skogen din er, bildene gir masse inspirasjon! Tusen takk for titten og fortsatt god sommer. Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
 2. Mye spennende i den skogen! Og flotte Hosta!

  SvarSlett
 3. For en flott vandring i en nydelig skog. Ikke ofte man ser slikt på sin vandring i skogen her på berget.

  SvarSlett
 4. Det må være moro å utfolde seg i et slikt område:)

  SvarSlett
 5. Det blir kjempefint! Noe slikt ønsker jeg å få til her hos meg og :)
  Merkelig det der med jordete fingre...man gikk ut med rene hender, også skulle man bare.... ;)
  Kos deg masse i hagen =D

  SvarSlett
 6. Dette var gøy! Nå fant jeg en blogg med en skogshage. Veldig spennende for meg som "sliter" med en skogsbunn som jeg er usikker på hva jeg skal gjøre med. Nå skal jeg følge deg med argusøyne. Har også lest endel av dine andre innlegg. Supert! Hilsen Berit.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg