Lovende hageprogram på Tv2

Så du det norske hageprogrammet "Norges Hagemester" på Tv2 Norge i kveld?

Det gjorde jeg, og likte både konseptet, deltakerne og dommerne. Dette vil jeg følge med på i ukene som kommer. Selve oppbyggingen minner meg om det britiske Tv programmet: "The big allotment challenge" som i hovedsak var bygget på et konsept hvor deltakerne konkurrerte med kunnskaper i dyrking, blomsterdekorering og matkonkurranser basert på hva de har dyrket frem.
Jeg hadde veldig sans for det britiske programmet. Tv2s satsing er likevel annerledes. Her dyrker deltakerne frem sine individuelle prydhager; Meksikansk, asiatisk, romantisk, cottage garden med mer. I drivhus dyrker de frem enkeltplanter som det konkurreres med, altså lik det britiske programmet. Jeg tror jeg liker Tv2s konsept bedre. Så jeg anbefaler deg å se neste episode om du ikke fikk denne med deg!

Nok om det. Vi dro direkte til vår svenske hage etter ukene i Spania. Der er våren på fremmarsj, selv om vi fortsatt har kuldegrader om natten. 
Været disse påskedagene var herlig. Sol og mildvær. Perfekt til å holde på i hagen. Vi fikk raket løv, plantet og ryddet. 
I skogen var blomstringen i full gang. Krokus, Muscari, Helleborus, Primula, Lungeurt samt mye mer farget skogsbunnen og selv om løvverket ennå ikke har kommet på trær og busker, så er det ikke tvil om at våren er her for å bli! 


Som vanlig ryddet vi bort kvist og rask fra skogsbedene. Der står løk nærmest i kø for å komme i blomst nå. Narcisser, fritillaria, skogstulipaner og mye annet graver seg iherdig opp gjennom jordoverflaten, klar til å overta etter at de tidligblomstrende løkene har takket for seg.

Bildet nedenfor:
Blåveis; "Hepatica Nobilis" trives godt i skogen vår. Hvert år dukker stadig flere eksemplarer opp rundt om. I enkelte bed har jeg nå nærmere hundre planter. De fleste er for små til å komme i blomst ennå, men da har jeg jo noe å glede meg til om et par år....


Joda, jeg vet mange ikke er så begeistret for figurer rundt om i hager, men så får jeg heller oppfattes som litt "kitch". Jeg liker å plassere dem rundt i skogen. Den er jo enda i høyeste grad under oppbygging, så "blikkfang" er fortsatt kjærkomne elementer til kulturvekstene har fått etablert seg i mye større grad.
Hagen er jo 12 mål, så det vil nok ta veldig mange år før den er et blomstrende mangfold!Jeg ønsker dere en fortsatt riktig fin kveld! 

Kommentarer

  1. Ja jeg så programmet, og må nok se mer før jegklarer helt å bestemme meg for hva jeg syntes:) savnet litt mer om hage... men det kommer kanskje. Jeg er kanskje bare litt utålmodig:) Og så synes jeg synd på de stakkars deltagerne, litt av et press de har å jobbe under, nerver med mer:) Blir spennende å følge med da:)

    SvarSlett
  2. Jeg så også på programmet men jeg er kanskje ikke like positiv som deg.. Men jeg skal se noen episoder til for jeg regner med a det blir mer å se etter hvert?! Skikkelig vårlig i svenskehagen din :-)) God ny våruke!

    SvarSlett
  3. Så flotte vårbilder! Fint med alle Blåveiser - her spises de dessverre opp av rådyrene :-(

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg