Min stolthet

I dag har jeg lagt merke til at veldig mange hagebloggere beskriver noe de er stolte av. Det fikk meg til å tenke på hvor sjelden vi nordiske hageglade innrømmer vi er stolte av noe vi selv har utført i vår hage. Jeg bestemte meg derfor til å lage et eget innlegg: Dette er jeg stolt av!


Hva er så det? Jo, jeg er veldig fornøyd med min spanske krukkehage. Den vokser stadig i omfang og til tross for månedsvis uten vanning og stell, så virker den likevel alltid bemerkelsesverdig frodig.
Jeg fyller pottene mine med blomstrende stauder, kaktuser, sukkulenter, palmer og veldig mye annet. Stort sett klarer det meste seg godt i slike plantegrupper. Jeg har jo flere ganger fortalt om mine "triks" for å få dem alle til å overleve måneder med ekstremtørke. Bleiefyll blandes med pottejord. Oppå jorden legges svart fiberduk som er med på å bevare fuktigheten. Oppå duken legges ting som grus, kongler, bark og lignende. Også dette gjøres for å holde på jordens fuktighet. Plantene settes i større krukker enn jeg ville gjort om vi bodde fast i vår spanske hage.


Et annet triks er at jeg plasserer pottene til litt mindre tørketålende planter i skyggen av potter med tørketålende sukkulenter, palmer og kaktuser.


Det er ikke tvil om at mine potter stort sett består av grønne planter, fordi det er vanskeligere å få blomster til å holde seg frodige lengre tider av gangen. Vi pleier derfor å kjøpe noen billige blomster som samplantes med eksisterende grønnplanter i krukkene. Dette gir et "instant" blomsterflor og inntrykk av frodighet. Det synes i alle fall vi.

Bildet til venstre:
Den store, svarte krukken har fått en bunndekkende staude med mengder av blå blomster som stort sett blomstrer hele sommeren. Den blir midtpunkt i krukkegruppen på bildet. Vi pleier å kjøpe potter med fargerike motiver og blander disse med terrakotta. Vi mener at også dette er med på å skape et frodig uttrykk..?

For å unngå et rotete inntrykk holder vi oss til tre typer potter. Naturfarget terrakotta, hvite potter med malte motiver, og noen få, store, svarte potter som plasseres i bakgrunnen av beplantningene. På den måten mener vi  å skape litt harmoni i grupper som ellers fort kunne gi et mer kaotisk inntrykk.

Nedenfor:
På bordene kjøper vi alltid noen friske, store potteblomster. Vi mener det er med på å skape inntrykk av en frodig og velholdt hage -selv om den jo i realiteten bare stelles noen uker i året!


Hva er du mest stolt av i din hage?Kommentarer

 1. Så fint, det påminner mig om mina föräldrars hus i Spanien mamma kämpade med sina krukor och blommor från Sverige, det var viktigt för henne.Du kan vara stolt över det fiana du åstadkommit hos dig
  Ha en fin och skön helg
  Kram Meta

  SvarSlett
 2. Dine potteplantinger er imponerende, både her og der! Spesielt i Spania uten regelmessig tilsyn, er det nesten utrolig! Jeg har begynt å lure på om ikke det skal bli innkjøp av bleier med det første...
  Bruker Swellgel i små potter, men det blir dyrt i store...

  SvarSlett
 3. Oj så fin liten trädgård i kruka du har skapat! Den förstår jag att du är stolt över.
  Det är roligt med krukor, efterom man kan flytta runt dem och skapa nya arrangemang på ett enkelt sätt.
  Ha en skön helg!
  Eva

  SvarSlett
 4. Förstår att det kan vara svårt att lyckas med odling utan vattning i värmen, men det har du lyckats med. Så fint. Ha en skön helg!

  SvarSlett
 5. Oi, jeg blir jo så misunnelig på alle de flotte fargene! Ikke bare selve plantene, men omgivelsene også roper sommer :) Du har litt å være stolt av der, ja. Jeg får gå i tenkeboksen - det meste jeg blir stolt av varer dessverre bare en sesong eller to, og derfor er jeg neimen ikke sikker på hva det skal bli denne sesongen, men noe må det vel være, så jeg får kopiere ideen din med et sånn innlegg litt senere. God helg!

  SvarSlett
 6. Åh så fint!

  Trevlig vecka, hej Ewa :)

  SvarSlett
 7. Du har jo all grunn til å være stolt=) Du er superflink i hagen, og gjør det veldig koselig rundt deg=) Fin helg til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 8. Det å plante slik at plantene kan greie seg uten jevnlig tilsyn og vanning er imponerende, og det ser virkelig frodig ut. Skjønner du er stolt av det!
  Vi er nok stolte av at vi har tegnet og skapt hagen selv,og stadig forandrer litt og fornyer oss.
  Ha en fin søndag:-)

  SvarSlett
 9. Du snakker meg om flotte krukker og fantastiske planter og ikke minst flott plassering rundt omkring. Ikke rart du er stolt. Der må det være herlig å være. Ha en fin søndag.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg