Sommerstemning på en bybalkong i April...

Etter travel vinter kommer.... like travel vår. Jeg har derfor ikke vært så flink å blogge i det siste, så her kommer et lite livstegn fra meg.
Helgen som var hadde jeg meldt meg som frivillig på Hagegal.no sin stand på Norges Hagemesse på Lillestrøm.
Messen var enda mer rikholdig og variert enn tidligere år med aktører fra flere land. Dagene på stand fløy avgårde i rekordfart og det var ekstra hyggelig med både folk fra "hagegal", samt bloggere jeg følger her inne som stakk innom og hilste på! :-D

Hortensiaene og de grønne plantene ble kjøpt inn på Hagemessen i helgen.


Jeg fikk desverre ikke knipset noen bilder denne gangen, så de jeg bruker i dag ble foreviget i går kveld på balkongen vår hjemme i Oslo.
Over 20 grader i skyggen og strålende sol= Umiddelbar sommerstemning. Det meste av ettermiddagen/kvelden tilbragte jeg derfor med å potte om planter, vanne og ellers bare nyte den uventede varmen.

Bildet nedenfor:
Narcissus Bridal Crown er en kremgul løkplante med fylte blomster og veldig sterk, søt duft.
De planlegger jeg å plante ut i woodland hagen etter blomstring.


Potteplanter på en balkong er jo perfekt om en ønsker seg "instant sommer"! De koster ikke så mye og finnes i en mengde varianter. Nedenfor er det Campanula jeg har satt i to potter på spisebordet. Jeg har prøvd å plante dem ut etter blomstring, men har liksom aldri lykkes å få samme frodige planter som når de var nykjøpte og sto i potter. Likevel kommer jeg nok til å plante også disse ut i et halvskygge sted i Woodland hagen. Den som ikke prøver....Ønsker dere alle en fortsatt riktig fin vårdag! 
Kommentarer

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 2. For en deilig fargerik balkong. Veldig flott hode i bakgrunn. Hvor har du fått tak i det? Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det :-) Damehodet ble kjøpt på Krukkegården i Drøbak for noen år siden. Jeg er ikke sikker på om de har det fortsatt, men det er Haddonstone som har produsert henne.
   Ha en fortsatt fin dag
   Stein

   Slett
  2. Haddonstone ja - burde jo skjønt det. Hmmm, Krukkegården i Drøbak, vi får se om det blir et besøk dit også. En fin dag ønskes deg.

   Slett
 3. Det er deilig med nye planter, og dette var fargerikt og sommerlig !
  Ting skjer utrolig fort nå, nesten vanskelig å følge med i utviklingen. Gleder oss til å sette løkvekstene fra krukker ut i hagen, og sommerplanter i krukkene på terrassen, men må nok vente litt her...
  Fortsett å nyte våren :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en herlig tid vi er inne i - og jeg ser at dere utnytter den flittig i deres egen hage! :-D
   Ha en fortsatt riktig fin vårdag
   Stein

   Slett
 4. Utrolig koselig på den balkongen dere :-)) Her gikk vi fra deilig varme til iskald vind, tåke og kun noen få plussgrader.. Typisk vår?! God uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff. April er jo ikke noen stabil sommermåned, så vi får være fornøyde så lenge frostnettene holder seg langt unna våre hager :-)
   Ha en fortsatt fin dag fru "Ranten"
   Stein

   Slett
 5. Åå så fin vår stemning det er på balkongen og flotte blomster, ja er det ikke deilig å kjenne solen varme og høre humla surre igjen.
  Vi får nyte hver dag og nå så tidlig er en jo full av krutt og skulle vært flere steder samtidig.

  På messa hadde jeg tenkt meg i år men den gang ei, jeg hørte det var veldig mye fint der i år.

  Ha en fin aprildag Stein.

  SvarSlett
 6. Kjempe fine hortensiaer du har. Jeg har også forsøkt å plante ut camanula i bedet uten særlig hell, men vi gir ikke opp gjør vi:)

  SvarSlett
 7. Hei! Så fint å ha sommer på balkongen i april! :) Bridal Crown er flott, hadde den i krukke i feriehuset for et par påsker siden, men har ikke sett snurten av de etter at de ble plantet ut. Er derfor spent på hvordan dine greier seg i feriehagen. Hagemessen fikk jeg ikke med meg i år, returnerte fra ferie midt oppi, og hadde travle dager med alt som skal tas igjen etter en ferie. Det høres ut som at jeg gikk glipp av noe...
  Nyt helgen!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg