Vårrengjøring og sommerforberedelser


Som før nevnt hadde vi et nydelig vær i svenskehagen denne påsken. Det gjorde at vi var full av arbeidslyst. Hagemøblene ble tatt ut for sommeren. Plenen og bedene ble renset for høstløv og vi fikk vasket drivhusene.
Vi hadde ikke kommet så langt når bildet til høyre ble tatt, men et par planter ble hentet opp fra kjelleren i huset. Blant annet et fikentre (Ficus Carica "Brown Turkey") laurbær (Laurus Nobilis) og en Campsis Radicans.
Alle disse hadde blitt oppbevart i kjellerens mørke vinteren over, noe som betyr at de ikke hadde bladverk når jeg fant dem frem. Men alle lever i beste velgående, så hvis jeg får dem til å blomstre innen rimelig tid, så er nok det slik jeg kommer til å vinteroppbevare dem i fremtiden. Det vil jo gjøre ting mye enklere for oss. :-)

Bildet nedenfor:
Jeg fikk også tid til å legge tre lag med smøremembran i fontenen vi bygget i hoveddrivhuset i fjor. Det er nå klart for å bli fliselagt med mosaikker innvendig før jeg plasserer fontenefigur og pumpe i den og fyller med vann. Jeg har stor tro på at vi kommer til å bruke fontenen i sommer.


Møblene i drihvuset har også blitt vasket, så nå er drivhusene klargjorte for en deilig sommer! Hvordan er det med deg? Har du også klargjort hagen for sommersesongen?


Ha en fortsatt riktig fin dag!
Kommentarer

 1. Visst är det underbart när man får städa ut vintern och ge plats för våren.

  En vacker bild med påskliljor och penséer som verkligen symboliserar vårens efterlängtade ankomst!

  Ha det gott i ert sommarparadis.

  /Gunilla

  SvarSlett
 2. Veldig greit med overvintring i kjelleren ja. Det har jeg også gjort. Men jeg setter dem ved kjellervinduene.

  Din blomstrende spaniahage ser fantastisk ut :-)

  SvarSlett
 3. I år har plantene inne fått lys, litt varme og litt vann. Lars laget et isolert rom til dem på uthuset sist sommer. Det er også enklere å få dem inn og ut, særlig de store krukkene. Sekketralle helt inn !
  Ellers begynner det meste å komme på plass i drivhuset.
  Deilig med slikt vårarbeid, særlig når været et bra.
  Lykke til med fontenen:-)

  SvarSlett
 4. Fint med fontän i växthuset och intressant att det går att övervintra fikon mörkt och svalt. Nu kommer ni art få många fina helger i den svenske hagen.
  Allt gott
  Anette

  SvarSlett
 5. Vi pleier å oppbevare våre fiken på et bittelite bad i kjelleren som vi ikke bruker. Eneste belysningen er fra ett lite vindu og temperaturen er ca 8 grader. Det går finfint og våre lever i beste velgående på femte året nå :-)
  Ha en fortsatt fin vårdag!

  SvarSlett
 6. For et herlig sted. Så trivelig når alt er vasket og stelt. Ha en riktig fin tid.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg