Tilbakeblikk på hageåret 2013... Del 2


Jeg fortsetter å se gjennom bildene mine fra sommeren som var. I dag er det stort sett drivhuset og den tilhørende trappen jeg fokuserer på. Det er merkelig hvordan en blir blind av all blomstringen en er omgitt av når en står midt oppi den og sommeren er på sitt beste. Jeg må innrømme jeg har en tendens til å fokusere på det som gjenstår, eller slik jeg ønsker hagen en gang skal bli heller enn å fokusere på slik hagen er akkurat her og nå.
Det er først nå om vinteren jeg sitter meg ned og virkelig oppdager blomster, samplantinger og fargekombinasjoner med andre øyne. Visst er det ikke perfekt i min hage. Men jeg må innrømme jeg er litt stolt, for det er faktisk ikke så værst frodig hos meg med tanke på at dette er en feriehage? Men jeg prøver å vinkle kameraet slik at det ikke fanger opp ugress, stabler med byggematerialer jeg planlegger å benytte, uferdige prosjekter og skjemmende ruiner og annet.... :-)

Siden jeg ikke bor i nærheten av hagen vår, men bare besøker den et par ganger i måneden om sommeren, så prøver jeg hele tiden å finne planter som tåler tørke, metoder som holder fuktigheten i jorda og ugresset borte. Og litt etter litt begynner jeg å bli fornøyd med frodigheten som hvert år blir mer fremtredende i min svenske hage.


I krukkene har jeg som oftest middagsblomster, lobelia, pelargonia og slyngende pasjonsblomster. Jeg har merket meg at de benyttes mye i tørre, varme land rundt Middelhavet. Hittil ser det ut til å ha fungert fint. De har klart seg ukevis uten vanning eller stell.


Om du har vært innom bloggen min før, så vet du jo at et av siste sommers prosjekter var å fliselegge gulvet i drivhuset. Det var en morsom, men litt tidkrevende oppgave. Det var derfor en god følelse å legge siste flis etter over 3 dagers iherdig jobbing!

Jeg benyttet ulike typer fliser i kombinasjon med naturstein. Om du ønsker å gjøre noe lignende råder jeg deg til å gå til innkjøp av en elektrisk vannsag. De koster fra 400.- til 1.300.- kroner på butikker som Megaflis og RightPriceTiles. Det er vel anvendte penger i så fall, for å skjære stein og fliser med slike maskiner er som å skjære i smør!

De flettede piletrærne jeg hadde på drivhustrappen kjøpte jeg på Plantasjen året før. De ble satt mørkt og kaldt over vinteren og hadde overhodet ingen problemer med overvintring på denne måten. Jeg regner med de etter hvert kommer til å vokse seg stadig større, så før eller siden vil jeg nok måtte plante dem i hagen. I år har jeg derimot plassert dem i kjelleren for ennå en vinter.


Jeg har jo hatt en drøm om å lage en opphøyd fontene inne i drivhuset. Jeg vet det ikke alltid er noen fordel siden det kan gi høy luftfuktighet. Jeg har derimot veldig bra lufting der inne siden jeg har dører i drivhusets begge ender og dessuten har 4 store takluker med automatisk åpne/lukkesystem. Jeg har dessuten en takvifte som sørger for god luftsirkulasjon, så jeg er ikke så bekymret for luftfuktigheten. Tvert imot tror jeg det kan være en fordel i mitt drivhus.
Jeg måtte etter hvert innse at jeg ikke kom til å få tid å ferdigstille fontenen, men til våren....!?

Jeg har laget en forholdsvis stor, firkantet dam av lecastein og bygget en søyle som er plassert i bakkant av denne. Oppå søylen står faunen du ser på bildet til høyre. Han kjøpte jeg forresten på Krukkegården i Drøbak. De har utrolig mye annet fint jeg gjerne skulle kjøpt til vår hage....

Neste tilbakeblikk skal jeg prøve å fokusere litt på drivhushagen.
Ha en fortsatt riktig fin helg!


Kommentarer

 1. Hei igjen :) Så flott det er i drivhuset ditt! Jeg kan godt innrømme at jeg er litt misunnelig på et sånn sted. Gulvet ble kjempefint, og unikt. Og det er jobare å ta av seg hatten for alle planer du har - tror nok ikke at du får kjedelige dager i sommerhagen på mange mange tiår :) Nyt søndagskvelden!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bille. Ja, jeg har nok en del jobb å gjøre før jeg når i mål om ti år... men da har jeg nok allerede funnet på nye prosjekter.... ;-) Du har jo mye spennende for deg i feriehagen din også! :-D
   Det hadde vært hyggelig om du og eller noen flere hadde kommet bort til hagen en gang. Kanskje tatt det i forbindelse med en hagetur til Rottneros park og andre hager i Värmland? :-)
   Ha en fortsatt riktig fin helg!
   Stein

   Slett
 2. Gulvet i drivhuset ble skikkelig fint! Det er jo en pryd i seg selv - selv uten nærvær av blomster.
  Er det ikke litt typisk at man blir mest fokusert på alt som gjenstår når man er midt oppe i det om sommeren, og at det først er nå vi har tid til å betrakte hvor mye vi faktisk rakk og hvor fint det ble.. :)
  Jeg gleder meg til alle tilbakeblikk du kan by på fram til neste sesong starter igjen. Jeg suger til meg tips og inspirasjon ;)

  SvarSlett
 3. Hei Stein :)
  Så frodig fint med alle plantene - man skulle tro dere bodde der fast!
  Dere er ikke redd for prosjekter, og på bildene ser alt helt strøkent ut. Jeg er imponert over alt dere får til!
  Kjempelekkert gulv!

  SvarSlett
 4. Her var det bare å drømme seg bort Stein, herlige sommerbilder og blomster fra hagen din.
  Jeg har startet nedtelling av dager til jeg kan begynne en ny sesong ,,i plante rommet,, sånn ca i mars
  er jeg nok i gang .

  Marit.

  SvarSlett
 5. Du har all grunn til å være stolt, ikke bare litt. Hver gang jeg ser hagen din med woodland, beskrivelse av alle prosjekter, elva og brygga, går jeg inn i drømmemodus.
  Jeg vet ikke om jeg tolker deg rett, men jeg har også en tendens til å se hvor vakkert det er på bilder og ikke der og da. Nå kommer en ny vår og sommer. Skulle bli flinkere til å stopp tida. Anne

  SvarSlett
 6. Koselig tilbakeblikk :-) jeg har også sittet og bladd i arkivet i julen og jeg kjenner at jeg lengter etter våren! God ny uke!

  SvarSlett
 7. Tilbakeblikk gir tilfredsstillelse fordi man ser hva man faktisk har gjort og utført. Vi har en tendens å se det som burde eller skulle vært gjort. Blomster og grønn vegetasjon er så deilig å hvile øynene på nå i mørketida...og glede seg til ny vår og blomstring...

  SvarSlett
 8. Hei igjen, hagen din er helt nydelig, og gulvet i drivhuset er så flott! Jeg skulle ønske jeg var like "handy man" som du/dere er. Det er helt imponerende hva du får til, og det er så vakkert. Jeg gleder meg også til å følge med videre på alle dine spennende prosjekter fremover :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg