Tilbakeblikk på hageåret 2013... Del 1.

Nå som 2013 for alvor har gått over i historien er det deilig å ta seg en liten pust i bakken, se over gamle bilder og danne seg en liten oversikt over hvordan de ulike sesongene fortonte seg.
Vinteren og våren var ikke noen særlig fin tid. Barfrost, vind og regn som frøs til is om natten gjorde et varig merke flere steder i hagen. Mange planter gikk ut for godt. Kanskje spesielt i skogshagen. Og noen ganger tvilte jeg nesten på om sommeren noen gang skulle komme. Men det gjorde den- og det til gagns! Plutselig var den her. Fra Mai var det varme, sol og fine temperaturer som skulle prege en uforglemmelig fin sesong!


Hagen oppførte seg eksemplarisk sommeren igjennom, med friske, frodige bed, grønne plener og lite ugress i nye og gamle bed. Visst hadde jeg flere problemområder og mislykkete prosjekter flere enn et sted, men hva gjorde det? Solen skinte nesten hver eneste dag og vi følte oss propfulle av overskudd. Klar for små og store oppgaver.
Blant annet fikk vi laget nytt gjerde rundt drivhushagen. Det ble snekret og malt svart for å passe med vårt svarte drivhus.


Ildbedet mitt utvikler seg sakte, men sikkert. Det er kanskje det mest ambisiøse prosjektet jeg har på eiendommen siden jeg prøver å gjøre et bratt område fra villniss og krattskog om til en hage. Selve "bedet er vel rundt 50-60 meter langt og 10 meter bredt, noe som burde være overkommelig om det var flatt. Mitt største problem er at det ligger i en skråning med så stor helning at jeg hele tiden sliter med at jeg sklir nedover når jeg jobber der! Jeg har prøvd å dekke området med fiberduk og aviser, for så å dekke med bark, men det er ikke bare meg som sklir i den bakken....
Nå har jeg etter hvert plantet ulike busker, liljer, roser og stauder i såpass store mengder at en kan begynne å se konturene av et bed, men skjemmende fiberduk og uregjerlig ugress ser fortsatt ut til å ha overtaket. Derfor viser jeg til nød kun nærbilder fra akkurat det området.... ;-)


Til våren håper jeg å gjøre et skipper-tak her så jeg kan driste meg til å vise litt større deler av ildbedet mitt... PS: Jeg sliter litt med bloggen for tiden. Når jeg lager tekst og bildet ser det greit ut, men med det samme jeg klikker "Publish" forandrer alt plass :-( Noen som har vært borti det samme - og funnet ut hva jeg gjør feil?


Ha en fortsatt riktig fin dag! 

Kommentarer

 1. Hej Gerd Ellen.
  Ihh ;-), hvor ville jeg gerne bo sådan som du gør, du har det hele lige udenfor din dør. Frodigheden ses tydeligt, samhørigheden i det hele taget, whau hvor må du være lykkelig.Fin ide med snehegn opaf drivhuset....
  hilsen grethe fra ;-) HAVELIV

  SvarSlett
 2. Hei Stein, og godt nyttår!

  Jeg har vært litt passiv på bloggfronten de siste par ukene, men det er rart hva nytt årstall gjør - kjenner at ny sesong er på gang, og det er jo som alltid nok av prosjekter man kan planlegge sånn midtvinters. Det blir fint med litt rominndeling i hagen deres, mener å huske at det er endel rådyr i området, håper de tar hintet :)

  Ildbedet høres jo digert ut, og ja, særlig uten fotfeste for gartneren. Men du kommer nok opp med gofde løsninger. Kanskje en tilpasset "gardintrapp/skammel med ulik lengde på bena? Eller fottøy med spyd/brodder? :)

  Gleder meg til mange innlegg fra svenskehagen i 2014!

  SvarSlett
 3. For en flott hage og fine bilder.

  SvarSlett
 4. Herlig tilbakeblikk! Snart er vi der igjen!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 5. Wow, gjett om jeg gleder meg til du skal vise fram mer av ildbedet ditt! Det må jo bli litt av et syn. Jeg regner med at det skal betraktes nedenfra ( i og med at hagen ser ut til å ligge helt nede ved vannet) og det må jo bli enormt når du får skråningens hellende virkning sammen med plantene.
  Jeg har en bratt skråning selv som jeg vil plante til, med tid og stunder. Kanskje jeg kan høste litt erfaring fra ditt prosjekt først - om du deler det:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg