Høst i Woodland hagen.

Jeg har ikke vært så flink å vise så mange bilder fra Woodland hagen i sommer, så her kommer høstens andre innlegg. De fleste trærne er fortsatt sommergrønne, selv om bakken stadig får et tettere dekke av tørt løv. Denne sommeren har vært hard for skogshagen min. Det har nemlig nesten ikke vært regn siden i vår, så mye har gått i dvale under jorden, mens andre planter nok ikke har taklet så lite vann. Jeg vanner nemlig ikke i skogen. Det vil bli for komplisert.
Liljene ser derimot ikke ut som de har noen særlige problemer med mye tørke. De sitrongule variantene blomstrer ennå og nå har sannelig mange hvite begynt å åpne seg.

Bildet nedenfor:
Campanula Punctata Alba er en fin woodland vekst. Den begynner å blomstre  med store, hvite klokker i Juni og holder det gående til langt ut i September. Selve planten blir ikke mer enn 25cm høy, så blomstene på nesten 5cm gjør seg godt bemerket!  De trives godt i halvskygge og har ikke vist tegn til å spre seg ennå.


Rhododendron buskene vokser seg sakte, men sikkert større for hvert år, selv om mange av dem virket helt døde i vår. Jeg fikk riktignok ikke særlig blomstring, men er glad for at de fortsatt ser ut til å ville bo i skogen vår :-)


Rosa liljer i skogen har jeg vist før. Egentlig var det ikke planlagt  å ha disse her, men et feilparti med hvite har kommet i en rekke fargevarianter. Jeg har i grunnen kommet frem til at samtlige farger er like velkommen i min Woodland hage, for farge får jeg ikke nok av...! 
Det er nemlig ikke så mye som blomstrer i min skog for tiden. Jeg er uansett glad for alt som gjør skogen min litt frodigere- enten det blomstrer eller "bare" har grønt bladverk
Nedenfor:
Et litt mer ærlig bilde av skogen nå i høst. Det er ikke så mye som blomstrer der.  Flere steder har ugress begynt å rotfeste seg. Vilt ormegress har spredd seg veldig blant mine kultiverte varianter, noe jeg er veldig glad for. Ormegress er nemlig veldig velkommen i min skog!

Skogsbunnen min begynner sakte, men sikkert å bli frodigere og tettere. Hovedsakelig er det hosta som dominerer mest, men hasselurten, hepatica Nobilis, Pachysantha Terminalis og ulike andre, krypende grønne planter gjør sitt beste for å fylle de bare flekkene som det ennå er rikelig av. 


Nå i høst har jeg fått mange ulike løkvekster som skal plantes ut, men det får jeg heller skrive om i et senere blogginlegg.

Ha en fortsatt fin kveld. Kommentarer

 1. Jeg er så imponert over at du lager en hage i skogen. Det er fantastisk=) Jeg ser for meg hvordan det er å rusle inn der. Håper dere har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vibeke. Så hyggelig å høre fra deg :-)
   Ja, gresset har vokst seg stort og fint! :-D Jeg har plantet det i en vaskebøtte jeg fjernet bunnen på. Den gravde jeg ned i jorden og plantet gresset inne i denne. For å være på den sikre siden la jeg et lag med avispapir rundt området bøtten befinner seg og fylte deretter på med bark så kun gresset kan ses. Det har holdt gresset fint innenfor sitt lille område. Jeg planlegger å dele opp og lage flere slike "bøttebed" neste år, for dette gresset vil jeg jo gjerne ha mange steder :-D
   Ha en fortsatt riktig fin dag Vibeke
   Stein

   Slett
 2. Forresten; så fint at gresset jeg sendte deg vokser=) Det sprer seg lett, men hvis jeg husker riktig, har du plantet det med kontroll=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Det er så spennende å følge med på hva som skjer i skoghagen din : ) Her har de siste liljene rårnet pga regnet. Men høsten er fin og vi nyter framdeles hagen : ) God ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ranten. Ja, liljer og regn er ikke den beste kombinasjonen. Men de kommer forhåpentlig tilbake for fullt i hagen din neste år. Ha en fortsatt fin tid i hagen! :-D
   Stein

   Slett
 4. Det har värt en töff sommer for mange planter, håper dine kommer igjen fint neste år. Woodlandhagen din er så lekker!
  Önsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora.
   Mange takk for hyggelig melding. Jeg krysser fingrene og håper de fleste plantene kommer tilbake til våren! :-D
   Ha en fortsatt riktig fin dag.
   Stein

   Slett
 5. Jeg liker woodlandhagen din som sakte, men sikkert vokser fram, veldig godt. Håper du viser mer til neste år.
  Hva slags trær er det i skogen? (Jeg ser bare stammene.)Det er så fint når en kan se skogbunnen langt bortgjennom mellom stammene.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg