Påskepynting...

Som før nevnt har vi alt vært i Sverige noen dager. Vi kom på Lørdag formiddag og planlegger å være her til Mandag.
Våren har nok ikke kommet så langt som jeg hadde håpet, men flere steder på eiendommen er det nå helt bare marker. Det hjelper ikke så mye for løk- og staudevekster siden natte- temperaturene er så langt under null at telen fortsatt går dypt i jorden.

De krukkeplantene vi har utendørs tar vi inn i drivhuset om natten. Men innendørs er det påske hele døgnet. Der pynter vi med gule lys, gjess, haner og mye annet.
Til venstre:
Vi pleier å endre farge på tekstilene i stuen på vårt svenske torp etter som årstidene endrer seg. Nå er det brunt og gult som er hovednyansene, men snart vil hvitt og lysegrønt dominere. I Oslo har vi skinnmøbler og fargene i leiligheten er derfor sterkt påvirket av brunfargen på disse.
I Sverige har vi tekstilmøbler med utskiftbare trekk, så der endres dette flere ganger i året!

Påske uten gule tulipaner og narcisser er vel nesten utenkelig for meg. Gult er vårens og solens farge, så selv om jeg gjerne kan skifte ut julens farger (rødt) er påske uløselig knyttet til gult :-)Hvordan er påsken for deg? Får du utrettet noe hagearbeid? Bryter du med gule påsketradisjoner?

Ha en fortsatt riktig fin Påske! 

Kommentarer

 1. Hei!
  Så flott som dere har pyntet til påske! Jeg pynter også med gult og tulipaner og påskeliljer må kjøpes inn.
  Hagearbeid blir det lite av, siden det er mye snø enda, men sola prøver så godt hun kan, så snart tiner snøen bort. Ønsker deg en kjempe fin påske!

  Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi. Ja, kulden har vart lenge i år! Jeg satser også på at snøen snart forsvinner så vi kan sette i gang med hagesesongen for fullt! :-D
   Ønsker deg og dine en riktig fin påske!
   Stein

   Slett
 2. Den gule tulipanbuketten er smashing!! Jo det er gult her også, men pyntinga er på langt nær så voldsom som til jul. Hytta på fjellet er lita og pynten består av et par potter med små påskeliljer en koselig høneduk og gule lys. Appelsiner i fat blir en del av det hele før de spises. Hos oss er det forresten gult og blått som gjelder.. (litt svensk) Ha god og gul påske, videre dere..

  SvarSlett
 3. Så koselig du har pyntet til påske!
  Heller ikke her i Bergen har våren sluppet ordentlig til enda. I natt var det minus 7 grader, og det er der det har ligget lenge. Nydelig sol om dagen.
  En riktig god påske til dere!

  SvarSlett
 4. Så koselig dere har pyntet til påske=) Skjønner godt at dere trives der, for det ser skikkelig fint ut=) Det er ikke klart for hagearbeid her heller, selv om nattetemperaturene har steget litt. Håper våren kommer i rekordfart om ikke så lenge=) Fortsatt god påske til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 5. jag får också ta in mina påskliljor på kvällarna för vi har kallt fortfarande, men solen lyser på dagarna.
  Jag önskar dig en underbar påsk!!

  SvarSlett
 6. Ja gult skal det være til Påske! Den grønne hane af glas er altså også fin!!!
  Her er det usædvanligt koldt for marts, den koldeste marts i 30 år, siger DMI!
  Så der kan ikke arbejdes i haven desværre, alt er frosset fast og sne og is ligger stadig i skyggefulde områder.
  Men ni skinner solen så jeg tror det bliver forår i denne uge! Vi krydser fingre!

  Fortsat god Påske,

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg