Vann i hagen


Denne engelen ble nylig innkjøpt til hagen vår i Sverige. Hun kommer enten til å bli plassert ut i drivhushagen, eller mest sannsynlig skogen. En skulle jo tro jeg hadde nok slike figurer nå!?
Vel, hun er egentlig tiltenkt som fuglebad! Hun holder nemlig på et
vannkar i perfekt størrelse og dybde til at småfuglene forhåpentlig vil finne det interressant!? Opprinnelig har engelen nok befunnet seg i en katolsk kirke hvor slike begre blir brukt til å inneholde viet vann de besøkende skal dyppe fingrene i ved inntreden til kirken. Min engel har ikke noe sølvbeger,som helt sikkert befant seg i skålen før, men jeg kan vel lage noe lignende i blikk?

Min engel er omtrent 70cm høy, så hun må nok stå på en sokkel eller lignende for å komme opp i "riktig" høyde. Jeg ser for meg at hun bør stå litt halvt gjemt mellom noen busker eller klatreroser?

Hun virker kanskje litt sliten og medtatt? Men jeg må inrømme jeg liker henne slik. Da går hun forhåpentlig mer i ett med alt det grønne i hagen.
Hun er jo ikke det eneste fuglebadet jeg har, men felles for de andre er at de virker litt for nye og "striglete"
Det vil nok forandre seg etter noen år.
Fuglebadet nedenfor befinner seg i skogen. Det ble innkjøpt på Plantasjen høsten for 2 år siden og er formet slik at det skulle fungere både som tråkkstein og fuglebad. Sommeren som var hadde jeg ikke vann i det, fordi mosen fortsatt ikke hadde etablert seg tilstrekkelig rundt det, noe som førte til at det stadig ble fylt med fin sand og jord. Forhåpentlig vil situasjonen være litt annerledes i år!

"Den blå gutten" er et annet fuglebad jeg kjøpte inn med det samme vi hadde overtatt eiendommen i Sverige. Han er jo slettes ikke blå, men er plassert i et blått bed ;-) Sakte men sikkert begynner han endelig å få en fin, grønnlig patina! Forhåpentlig vil han bli enda mer mosegrodd med tiden! ?

Litt vanskelig å se på bildet, men han har et stort skjell i hendene. Dette fylles med vann og fuglene bader faktisk der om sommeren :-)

Om du har besøkt bloggen min før, så vet du jo at jeg har en annen engel i hagen. Hun befinner seg bak drivhuset og tanken er at hun skal utgjøre en del av  et springvann jeg håper å bygge i sommer.
Hun står i dag på en natursteinsmur som en gang dannet grunnmuren på et hus som for lengst er borte. Planen er at jeg skal bygge opp et firkantet kar på litt over 1m x 1m x 60cm. Det skal pusses og kles med mosaikkfliser innvendig.
Håpet er at jeg skal få gjort dette i løpet av sommersesongen.

Nedenfor:
Et annet springvann jeg håper å bygge ferdig i sommer ble påbegynt høsten 2012. Det befinner seg riktignok inne i selve drivhuset og utgjør en liten skogsgud med overkroppen til et barn og underkroppen til en geit.
Han sitter på et stort skjell og spiller på en panfløyte. Selve fontenen er bygget i betong, mens karet er bygget opp i lecastein som etter hvert kommer til å kles både inn - og utvendig med natursteinsmosaikker.
Jeg kommer til å støpe karet innvendig i glassfiber som så vil bli kledt med ovenfor nevnte mosaikker.
Pumpen kommer til å stå skjult inni lecasteinssokkelen figuren er plassert på.

Jeg har altså rikelig med jobb å gjøre i sommeren som kommer.....!


Hva er ditt forhold til vann i hagen?

Ha en fortsatt riktig fin dag! Kommentarer

 1. Hvor er den smuk den lille engel. Jeg syntes også den skal have en rose eller anden klatreplante at stå samen med.

  Som du nok har set er jeg også vild med vand i haven, men jeg er mere til vandspejl der fylder lidt så man kan se himlen spejle sig deri. Men et nyt lille fuglebad er det da blevet til her fornylig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elin.
   Jeg er i grunnen helt enig med deg. Vannspeil er veldig vakkert i hagen- og en dam som din er jo perfekt! :-D
   Ha en fortsatt riktig fin dag.
   Stein

   Slett
 2. Ah! Vann i hagen gir vann i munnen!
  Imponert over mangfoldet ditt.
  Springvannet du er i gang med ser lovende ut.

  Jeg har selv en plan om å endelig iverksette hagedam-prosjektet mitt i år.
  3-4 år forsinket...

  God ettermiddag!

  SvarSlett
  Svar
  1. 3-4 år forsinket er jo ingenting så lenge det en gang blir bygget! :-)
   Jeg regner med du skal ha fisk i dammen din? Det hadde jeg gjerne hatt om jeg hadde hatt en hage :-)
   Ha en fortsatt riktig fin kveld!
   Stein

   Slett
 3. Litt sørgmodig står hun på sin post, denne katolske vannbærende engelen din. Helt nydelig!! Fontenen og bassenget ser ut til å bli lekkert.. Det er spennende å følge med prosjektene...

  SvarSlett
 4. Veldig vakker engel du kjøpt deg : ) Den kommer til å bli kjempefin i hagen! Vi skal nok anlegge en dam med vann som er naturlig i hagen. Det er ihvertfall planen : ) God uke!

  SvarSlett
 5. Oi så mye artig du finner på! Liker alle de figurene, supert at de kan by på litt vann, og bakgrunnen til den første er bare helt fantastisk. Jeg elsker gamle figurer som har hatt en misjon i tidligere tider!
  Har ikke vann i feriehagen, mest fordi det er barn som leker der når jeg ikke er der, men har lenge tenkt å lage til et bittelite fuglebad. skal lage noe i betong etc, kanskje det kan by på litt vann. Ellers har de siste to somrene hatt rikelig med vann, for å si det sånn, tror småfuglene fant nok av steder å både drikke og bade uten min hjelp :D

  SvarSlett
 6. Jeg gleder meg til å se hvordan den fontenen blir i drivhuset ditt, det ser ut til at det blir helt supert!
  Og ja, alle Pleionene bor i drivhuset om vinteren, vet at noen oppbevarer de i litt mose i kjøleskap.

  SvarSlett
 7. Veldig flott denne engelen!...enig med deg at det godt kan stå blandt roser og sommerblomster.Har den rette patina:)
  Blir lekkert i hagen denne:)
  Du blir heller ikke arbeidsledig til sommeren...men det er fint med prosjekter:)

  SvarSlett
 8. Gode billeder. Hvor er englen dog smuk. Den måtte gerne stå i min have.
  Jeg kan også rigtig godt li` "Blue boy" Den kunne jeg også tænke mig.
  Vi holder meget af vand i haven, så vi har lavet 2 have damme.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlett
 9. Det var en nydelig engel. Mange slike skulpturer tenderer mot kitch, men har skulpturen din stått i en kirke, blir det noe annet. Jeg ville ikke satt en metallskål i den, men latt den være som den er.

  For å få mosevekst på steiner og skulpturer går det an å pensle på youghurt ogstrø på mose.

  Vann skaper liv i hagen. Jeg drømmer om en blanding av fornem parkdam og gammeldags gårdbrønn. Men tror ikke drømmen blir realisert i sommer.

  Enn så lenge har jeg tenkt til å bruke dette vesle, nesten antikke badekaret som vannkilde i hagen. Se bruktfunnet her: http://grenseliv.com/-/bulletin/show/787268_gammel-badebalje-kjoept-paa-bruktmarked-i-oslo

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg