Min spanske hage. Del 1...


I går skrev jeg litt om Calamondin treet som kom hjem igjen. I den sammenheng begynte jeg å bla gjennom bildene fra Spania, for som jeg før skrev har jeg jo nå hatt min spanske hage i snart 14 år!!
Jeg får riktignok ikke besøkt den så ofte som ønsket, men litt har der jo skjedd siden den gangen den ble bygget...

Kanskje du har lyst å bli med på en liten rundtur?
Eiendommen vår består av to hus; ett som har stått der lenge før vi kjøpte den og ett jeg tegnet og bygget selv. Både disse og hagen forøvrig ligger i fjellsiden ovenfor en liten by som heter Altea. Siden vi desverre ikke får besøkt Spania mer enn noen få uker i året, så har det alltid vært veldig viktig at hagen skulle være lettstelt! 
Noe av det første vi gjorde var derfor å bygge terrasser som ble belagt med fliser som har samme farger som fjellgrunnen eiendommen ligger på. Husene ble deretter også malt i samme skala.

Vi ønsket nemlig at eiendommen ikke skulle "lyse" i åssiden, men heller skli inn i omgivelsene. Vi har nok ikke helt fått til det, for maling er jo "renere", jevnere og lysere enn naturstein....
Jeg har dessuten plantet eføy, bougenvillea og andre klatreplanter som har fått full tilatelse å vokse opp - og etterhvert dekke murer og husvegger. Fortsatt er det veldig mye åpen vegg å skue, men kanskje om noen år...!?


Til tross for at stort sett hele eiendommen er sementert og fliselagt føler jeg likevel ikke den oppleves som en "betongørken" For å unngå nettopp det har vi nemlig benyttet oss mye av krukker med sukkulenter, kaktus og palmer. Langs fjellskrenter har vi laget bed og plantet grønne klatreplanter som kan ramme inn ting i grønt.


Dette har gitt en uventet, men veldig gledelig sideeffekt: Eiendommen myldrer av fugleliv! Om morgen- og kveld høres det nesten ut som vi bor i en tropisk jungel! Det er nok ikke bare vår ære, men også fordi vi er omgitt av et fredet skogsområde. Den gjør dessuten også at omgivelsene rundt eiendommen alltid føles grønne og friske, selv når tørken herjer på sitt verste i vår spanske hage!


I neste blogginlegg skal jeg omtale litt mer av min Spanske hage.


Ha en fortsatt riktig fin kveld!
Stein

Kommentarer

 1. Hei! Du kan jo reise fra det ene paradiset til det andre og i tillegg til to vidt forskjellige paradis. En fin kveld til deg også! Hilsen Anne

  SvarSlett
 2. Kære Stein
  Du er heldig at kunne opholde dig i varmen, når som helst. Og jeg kan se at du er ret så målbevidst i din iver og tiltag efter at få dine haver til at se ud som i dine drømme. Det skal nok lykkes.
  bedste hilsener
  Kjeld Slot

  SvarSlett
 3. Vilken fantastisk utsikt, från en härlig uteplats. :-)

  SvarSlett
 4. Fantastisk sted , Stein!

  Det er jo godt å ha et sånt paradis som bare venter på deg når du har fri :)

  SvarSlett
 5. Oi, har du tegnet huset selv? Det er jo utrolig imponerende. Det ser utrolig koselig ut=) Kanskje vi kan få være med en tur inn også??? For en fantastisk utsikt dere har. Vi skal til Spania i sommer, og nå kjenner jeg at jeg gleder meg til det=) Fiiin torsdag til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Dere har et utrolig flott sted i Spania! Det er nesten synd dere ikke har anledning til å være der oftere, men det blir det kanskje mulighet for etter hvert. Jeg blir stadig imponert over alt dere får utrettet når dere er der nede.

  SvarSlett
 7. For et sted, Stein! Det ser ordentlig lekkert ut, også synes jeg tydelig jeg kunne se full size skulpyurer av de syv små dverger, tøfft!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg