Tilstandsrapport fra planterommet på hytta.

Som noen av dere vet har jeg en del planter som ikke tåler å stå utendørs om vinteren. De som mister bladene om høsten blir plassert mørkt og frostfritt i kjelleren. Resten havner på et provisorisk planterom. Til vanlig fungerer rommet som vaskerom, men på vinteren fylles det til randen av alt som er grønt!
Jeg er alltid litt spent på hvordan plantene har klart seg i mitt fravær, for jeg bor jo ikke på hytta til vanlig ;-)

I år har det gått veldig fint hittil! Samtlige planter har overlevd så langt.
På bildet har sitrontreet vokst litt siden i høst.

Nedenfor:
Nerium Oleander har fått en mengde nye knopper. Håper de springer ut i blomst i løpet av våren/ sommeren! I fjor tørket de fleste knoppene ut .


Til høyre:
Jeg har en del sukkulenter i hagen. Blant annet disse agavene. De vokser faretruende fort, så jeg er veldig spent på hvor lenge jeg kan bringe disse innendørs om vinteren...

Nedenfor: Konglepalmen; Cycas Revoluta trives også i nordisk klima. Jeg har den utendørs hele sommeren og setter den altså inn i vaskerommet om høsten. Den vokser og trives, har en fin farge og ser ut til å kunne takle mange år ennå!
Nedenfor:
Fikenkaktus trives også veldig godt borte i Sverige. Jeg har faktisk beskåret den to ganger i år! Den vokser likevel raskt. Kanskje jeg en gang får blomstring på denne?

Nedenfor:
Til venstre har mitt laurbærtre vokst veldig i år. Det er nå godt over 2 meter høyt. I fjor mistet det mesteparten av bladene på denne tiden, men i år viser den ingen tegn på dette.
De gulaktige bladene en kan se på flere av bildene her kommer fra en klatreplante som også klarer seg veldig godt innendørs i vinteren; en Bougenvillea som forhåpentlig vil få rosa blomster til sommeren.
Da skal den få vokse i drivhuset. I fjor hadde jeg den på drivhustrappen det meste av sesongen.

Kommentarer

 1. Oj, så mye du har å ta ut og inn! Flott at alt har klart seg så bra! Det er alltid spennende hvordan det går på vinteren og särlig for deg som ikke bare kan "stikke ned i kjelleren" når som helst.
  Jeg krysser fingrene for at det går fortsatt bra i vinter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Nora. Ja, det er litt for mye å frakte inn hver vinter, så i fjor kjøpte jeg ingenting som ikke kunne overleve utendørs. Det kommer jeg forhåpentlig til å fortsette med i fremtiden også...
   Jeg vanner plantene hver 3-5 uke, og det ser heldigvis ut til å være nok... :-)
   Ønsker deg en fortsatt fin dag!
   Stein

   Slett
 2. Her var det mange spennende planter, ja! Det er jo nesten utrolig at de klarer seg så godt uten så mye stell. Lykke til med fortsettelsen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Ja, det er nesten utrolig de ikke streiker mer! ;-) Jeg er borte fra plantene i opp til 5 uker om gangen, men nå skal det sies at dette er planter som også lever i Middelhavslandene, hvor det kan gå mange måneder mellom hver gang det regner, så de er nok litt mer motstandsdyktige mot tørke enn dem vi vanligvis har innendørs :-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag.
   Stein

   Slett
 3. Så flott at plantene har klart seg bra hittil, det synes tydelig på bildene også. Du er veldig dyktig på alt du driver med, Stein...jeg er så imponert!! Ha en flott uke og lykke til videre med plantene, klem fra Jorunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jorunn.
   Takk for hyggelig melding. Jeg vet ikke om jeg er så dyktig akkurat, eller om det ikke skyldes at disse plantene i utgangspunktet er veldig tørketålende :-)
   Jeg ønsker deg en fortsatt riktig fin dag!
   Stein

   Slett
 4. Det var et koselig vaskerom! Det er tydelig at plantene dine trives. Virkelig flotte planter, oleanderen, kongepalmen og laurbærtreet imponerer.Det må være både hyggelig og spennende å titte inn hit hver gang du kommer over.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Her var det mange spennende planter. Ser virkelig ut til at dem trives på vaskerommet.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 6. Jeg sier det bare! Her snakker vi jungel! Og hva skal jeg si som ikke slipper så mye som en liten georgineknoll over dørstokken om høsten.. Og alt ser friskt og flott ut!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg