Plantebestilling 1: Skogen!

På denne tiden av året er det vanskelig å ikke bli fristet av alle frøkatalogene som fyller postkassen i en hageglads hjem!
Jeg har likevel bestemt meg for å ikke bestille frø denne gangen.

Jo, jeg skal nok så noen i vinter også, men da skal jeg finne frem frøboksen min og benytte noen av de mange jeg alt har.
I fjor innså jeg nemlig at frø fører til små planter som krever større plass- noe det er vanskelig å finne i en byleilighet i Oslo.
Sortene skal derfor bli få, men utvalgte denne gangen.
Jeg har derimot latt meg friste av nettbutikker som leverer knoller, røtter og små planter.

Et av forsettene mine i år har vært at jeg stort sett skal satse på hagens struktur. Altså ikke nye planter jeg ikke vet jeg alt har plass til i eksisterende bed. Jeg har derfor fokusert planteinnkjøp til tre områder av hagen:

 • Drivhushagen
 • Elvebredden
 • Woodland hagen.

Dette innlegget skal dreie seg om Woodland hagen.
Fra før har jeg testet ut noen liljer i skogen. Ikke så veldig vanlig i et woodland område, men jeg synes de passer veldig fint inn. Spesielt dvergvarianten Lilium Inuvik.
De blir ikke høyere enn 40- 50 cm og blomstrer med middels store, hvite blomster i Juli- August i min skog. I sol vil de komme en måned tidligere.
Fra før har jeg 10 stykker i skogen. Nå bestilte jeg 20 til. Altså, ikke noen overveldende stor gruppe. men de lyser godt opp om jeg planter dem i små klynger rundt om på skogsbunnen.
I år har jeg dessuten bestilt noen knoller med hvite martagon liljer. Jeg inbiller meg de vil passe fint i samplanting med de ovenfor.
Planting i en skog med vandrende skygge kan jo innebære mye prøving og feiling om en ønsker noe annet enn åpenbare skyggevekster. Jeg har derfor testet ut noen sorter liljer, dagliljer og annet. Hittil har det faktisk gått overraskende fint, men for liljenes del har jeg innsett at det er best å holde seg til de lavtvoksende sortene, for ellers blir det mye å binde opp etter hvert!

Stort sett er det planter med interressant bladvekst jeg har i skogen min. Blant annet Hostas. Til nå har jeg 18 sorter av denne plantetypen rundt omkring. Jeg måtte selvfølgelig bestille noen til. Denne gangen ble det noen eksemplarer av Hosta "Blue Angel" og "Fragrant Dream".


Jeg har bestilt veldig mange flere planter, men det får jeg heller ta opp i neste innlegg!


Ha en fortsatt fin dag! 

Kommentarer

 1. Du er nok en av få som har et Woodland "på ordentlig", dvs en ekte skog å plante i. Det ser kjempefint ut på bildene, skal bli moro å fölge med på utviklingen dette året.

  SvarSlett
 2. Ditt Woodland er som en eventyrskog. Hvite liljer høres nydelig ut. Det blir spennende å følge prosjektet videre.

  UnaCita

  SvarSlett
 3. Woodlandområdet ditt er så vakkert! Det skal bli spennende å følge fortsettelsen der. Jaså, du har bestilt mange hosta ja, det har jeg også ;-)) Det hører med til januar å gjøre det for meg. De var flotte de små lave liljene du viser. De passer nok godt inn pga. høyden på de. Jeg har plantet noen martagon i bakkant av et bed i mitt woodland her. De er litt høye, men passet ganske godt inn likevel siden de står i ytterkanten. Liljer må en bare ha mange av :-)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Ditt woodland är fint och du gör helt rätt att fylla på med det du redan har!
  Gör som du drar ner på frösådd och köper fler plugg plantor.
  Ha se bra
  Mariana

  SvarSlett
 5. Skogbunnshage er veldig spennende og det er mye flott av både planter og løk som kan bo der :) Jeg gleder meg til å se hvordan hagen din bli framover! Fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 6. Åhh, som jeg gleder meg til vår og sommer=) Artig å bestille litt på nett, men jeg er helt enig med deg om at det ikke trengs når man har frø fra i fjor! Så hyggelig med bokanbefalinger=) Flere av dem fikk jeg lyst til å lese, så snart er jakten etter bøker i gang=) Håper dere har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Litt av vinterens sjarme dette å kunne kose seg med frø og plantebestillinger. Drømme seg litt bort! Høres ut som det blir flott blomstring i woodlandet ditt med nyinnkjøpte liljer!

  SvarSlett
 8. Heisann. SÅ artig at du la igjen en hilsen på bloggen min. Nå har jeg lest og lest og må komme tilbake en annen gang for å fortsette :) Masse spennende lesning for en hageglad som meg. :) Hilsen Merethe

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg