Min egen adresse i USA....!

Siden snøen smeltet fort i romjulen bestemte jeg meg for stable de to delene av testsøylen jeg alt hadde støpt. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Skjøtene er riktignok ikke sammenlimt ennå. Det venter jeg med til våren.

I dag fikk jeg forresten en mail fra JetCarrier om at noen betongformer jeg hadde bestilt via Amazon.com er på vei.
Mitt nyttårsforsett har jo vært å jobbe mer med selve hagens struktur i år- Altså ikke kjøpe blomster og planter før bedene er bygget... Jeg har hatt en tendens til å ta ting litt i en annen ende frem til nå..

Nok om det.
Nedenfor ser du formene jeg har bestilt fra USA. Jeg vet jeg har et veldig tidkrevende prosjekt foran meg. :-) Den ene formen skal jeg bruke til å lage noen "hellelagte" belegninger for en sittegruppe i skogen. Formen der minner litt om natursteinsheller, Det er i alle fall håpet mitt... Formene må få en liten dusj med smørespray så den tørre sementen slipper formen når du skal fjerne den. Ut over dette er det bare å fylle på ferdigblandet sement og vente på at det tørker ;-)


Nedenfor:
Planen er å gjøre som på bildet - altså få mose til å vokse mellom "hellene".De firmaene som selger slike former på Amazon sender KUN til adresser i USA, men der finnes likevel lovlige måter som muliggjør levering til Norden.
Gjennom noen fraktfirmaer kan du nemlig få din egen adresse i USA. Du oppgir denne adressen når du bestiller en vare, som så blir videresendt til din norske adresse (eller svenske/danske)
Jeg valgte å benytte meg av et slikt tilbud hos
JetCarrier.com

Det er imidlertid litt dyrere enn å få sendt varen direkte.

Her er eksempel fra min egen bestilling:
Med dagens kurs betalte jeg norske kroner 266 til sammen for begge formene på Amazon.com
Siden varens verdi var såpass lav betaler jeg ikke toll i Norge.
Frakten er derimot forholdsvis høy: Fraktprisen er totalt 768.- Norske kroner inkludert moms.
Total sum for to slike former ender altså opp på:
1 034 Norske kroner.

Til gjengjeld har jeg noen former jeg forventer å benytte i mange år fremover....

Ha en fortsatt riktig fin dag! 


Kommentarer

 1. Det skal bli artig å følge dette arbeidet.

  Godt nytt år.

  SvarSlett
 2. Jag blir mäktig imponerad öve din søyle, detta kommer bli hur fint som helst. Och dom stöpformarna, så kul, specielt den som minner lite om shiffer. Hur tjocka blir dom? Nu kommer du blanda cement till den stora guldmedalj och jag kan njuta resultatet här och drömma. Den formen ser ju perfekt ut :)

  SvarSlett
 3. Det blir virkelig et spennende hageår hos dere! Lykke til. Blir kjekt å følge med på prosjektet.

  SvarSlett
 4. Så smart Stein. Den formen som lager buede heller er favoritten min.
  Men den andre er slettes ikke dum den heller.

  SvarSlett
 5. Hei Stein. De formene ser veldig artige ut! Jeg har søkt litt akkurat nå på google, men ikke funnet noen som leverer slikt i Norge. Jeg ville jo tro at det skulle være mulig å finne noe i Norden, kanske i Danmark? Lykke til med støpingen i alle fall!

  SvarSlett
 6. Hej
  Hvor glæder jeg mig til følge dit projekt! Du er meget kreativ i din tænkning, det skal nok blive godt!

  Hilsen Maria
  Den eksperimenterende have

  SvarSlett
 7. Den er notert :) Blir spennende å se hva mere du støper framover! God helg :)

  SvarSlett
 8. Dette kommer til å bli superspennende å følge med på=) Først trodde jeg at dere hadde kjøpt et hus i USA også!!! Håper dere har hatt en fin start på det nye året=) Vibeke

  SvarSlett
 9. Oi, så flotte saker du lager! Jeg har nok gått glipp av endel blogginnlegg i det siste, prøver å ta det igjen, men dagene er ikke spesielt hagerelaterte for tiden.

  Søylen ser veldig vellykket ut, gratulerer! Må jo nå ihvertfall finne om du har skrevet mer om den planen tidligere. Skal du lage mange sånne, må du jo ha noe fint på gang!

  Skal lage gangstier og sitteplass i feriehagen i år, og de formene ser supre ut! Har lekt litt med tanken om å støpe betongheller, men det der ser jo mye mer effektivt ut. Hm, tenke.

  Ellers har jeg også tenkt å trappe litt ned på ny beplantning i år. Skal så mye sommerblomster, men innser at hagen trenger et hvileskjær, og da er det jo som du skriver lurt å fokusere på stryktur istedet for stadig nye planter.

  Godt nytt hageår til deg, ser ut til å bli spennende!

  SvarSlett
 10. Så interessant innlegg dette var! Veldig smart metode å støpe heller på, og mye enklere enn å støpe en og en! Søylen din var skikkelig imponerende! Dette skal bli spennende å følge med på! Jeg skal lage meg stier i hagen i sommer, men har ikke bestemt meg for om det blir singel eller noe annet!

  SvarSlett
 11. Stilige støpeformer! Som jeg gleder meg til å sette igang med støperier igjen. :)

  SvarSlett
 12. Ja jag har letat och letat och endast hittat såna i usa men vet att det har sålt sådana i sverige. Tycker själv att det blir för dyrt att beställa från usa så jag får väl snickra egna...lycka till!!//Ylva

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg