Balkongen er pimpet!!

Så fikk vi endelig tid til å rydde, vaske og fikse på balkongen.

Kanskje ingen bombe at vi har latt oss inspirere av Middelhavshager, Jeg skal ikke påstå at jeg har lykkes, men i alle fall for meg gir dette litt middelhavsassoasiasjoner. I alle fall den delen av Middelhavshagene jeg setter pris på ;-)
Selve jobben tok nesten en hel dag. Vi hadde riktignok hatt en skikkelig vårrengjøring til våren, så det var ikke såå mye å vaske, men det er likevel deilig å vite at alle potter er nyvaskede, gulvet skrubbet og de fleste blomstene har fått ny og frisk jord å kose seg i!
Den oppmerksomme leser vil nok kjenne igjen de fleste plantene fra før, men litt nytt har det også blitt. 
Alle balkongkassene på utsiden av huset har nå blitt fylt med "Millon bells" eller pelargonier. Inne på selve balkongen har vi stort sett holdt oss til rosa og lilla fargetoner. Jeg får nemlig mer og mer sansen for nettopp denne kombinasjonen!
Blomstene på bildet er blant annet Hydrangea Macrophylla, rosene, "Jaques Cartier", "Mundi", "Mirato" og "Burgundy Ice", godt sammenblandet med lavtvoksende dahlia i ulike rosa og lilla nyanser. Den blå planten midt på bildet er en superpetunia. 


Nedenfor:
Jeg var så heldig å få en kjempestor, flott Hosta Fortunei av en god venn som ryddet i hagen. Den havnet selvfølgelig i en stor potte på balkongen vår. Klatreplanten bak denne er en Bougenvillea som ennå ikke har fått sine dyprosa kronblader siden vi har hatt så lite sol i år.
Prydgresset i den store krukken er et Arundo Donax "Versicolor". Om du ønsker å ha det i flere år, må du nok lagre det innendørs om vinteren.


Nedenfor:
Nærbilde av en vakker rose i blomst på balkongen. Denne er en stilkrose med navn "Queen Elisabeth". Den er herdig til sone H4 og blomstrer rikelig hele sommeren.


Nedenfor:
Er dette ikke en vakker kombinasjon? Rosen er en burgunderfarget klaserose med navn "Burgundy Ice". Den er herdig til sone H5 og remonterer hele sommeren. Den har godt selskap av en ipomoea med burgunder bladverk.Nedenfor:
Om sommeren fungerer balkongen vår som et ekstra oppholdsrom. Vi forsøker derfor å la den bli en integrert del av stuen ved å ha balkongdøren åpne så ofte temperaturene tillater det. Det gir en ekstra fin dimensjon å sitte innendørs, kjenne duftene fra plantene og høre rislingen fra vannet i fontenen. Da kan selv ikke gråvær ta fra oss sommerstemningen! :-D


Flere bilder fra balkonghagen vår følger i neste innlegg.

Ha en fortsatt riktig fin kveld!

 

Kommentarer

 1. Så fint det ble! Og du verden så mye dere får plass til på balkongen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora. takk for hyggelig medling. Ja, vi har kanskje fortsatt for mye på balkongen, men vi har jo bare sommer noen få måneder i året, så jeg har en tendens til ikke å få nok planter der ute da.. ;-)
   Ha en fortsatt fin dag
   Stein

   Slett
 2. Ja, du har så mye fint på balkongen din. Har sett flere av plantene før ja, men det er jo så fint med gjenbruk. Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Takk for hyggelig hilsen.
   Ja, gjenbruk er viktig. Så får heller litt skrantne planter finne seg i å bli plassert innimellom den som er frodige ;-)
   Ha en fin dag.

   Slett
 3. Det er så frodig og flott på balkongen din! Herlig å se og jeg liker så godt figurene du har blandt plantene. Jeg liker dill dall!

  Ha en fin kveld. Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Frodig og flott på balkongen din nå! Nydelig Burgundy Ice!
  Ha det fint!

  SvarSlett
 5. For en herlig utvidelse av stuen :-)

  SvarSlett
 6. Kjempekoselig balkong! Imponerende hvor mye dere får plass til :) Jeg hadde balkong før jeg fikk hage, og hadde mye glede av den på sommeren. Men så flott som denne var den slettes ikke :) God uke!

  SvarSlett
 7. Skikkelig flott! Frodig er stikkordet :-) Ikke bare-bare å få til, spesielt ikke på en balkong...

  SvarSlett
 8. Frodig og koselig balkong. Fine fargekombinasjoner og flott med roser i potter.
  Veldig fint nå når det har blitt temperaturer til å ha dørene åpne hele dagen:-)

  SvarSlett
 9. Hej Stein!
  Tack för tipset angående pionen. Den påminner en hel del om Festiva Maxima, men den är ju ganska vanlig och denna skiljer sig, och det första man lägger märke till är färgen på knopparna. Jag har skrivit till Kelways och frågat. Vi får väl se om de svarar.

  Ha det gott på balkong och annorstädes!
  /Ruben

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg