En tur innom drivhushagen..

Som jeg før har nevnt tror og håper jeg at jeg kanskje vil få mulighet å begynne på et lenge etterlengtet prosjekt denne sommeren, nemlig drivhushagen min. Det blomstret riktignok overraskende frodig når jeg var i Sverige forrige helg, men bed, stier og planter er jo foreløpig veldig tilfeldig plassert, mer utifra hvor det var lett å anlegge dem (siden grunnen egentlig er en ruin fra et gammelt hus som en gang sto her.) Det er derfor nesten umulig å få en spade i bakken, for den er full av stort sett teglstein og store natursteinsblokker!

Jeg bestilte derfor en mengde byggevarer som jeg fikk levert forrige uke. Blant annet lecastein og markstein.
De "flisene" jeg har valgt å ha på bakken er laget av sement - og fargen på dem er deretter. Jeg vet der finnes veldig mye fint og spennende der ute, men for det første ønsket jeg å handle lokalt. Steinen var rimelig i innkjøp og de virket litt "rustikke" på den måten at overflaten var ujevn. Jeg har ikke egentlig bestemt meg for hvordan jeg skal legge dem ennå. Jeg ønsker jo å gi denne delen av eiendommen et middelhavspreg- og da legges vanligvis ikke bare en type flis/brostein.
Se gjerne et tidligere innlegg jeg har blogget om dette!

Uansett, for å få et lite intrykk la jeg 25 fliser ned på bakken. Jeg klarte jo ikke å vente... ;-)
De må jo selvfølgelig fjernes igjen, for først må jeg lage murkanter langs alle bedene, fylle på med sand slik at marksteinene kommer til å ligge rett og stødig - og SÅ kan jeg sette i gang med den mest spennende delen av jobben!

Jeg oppdaget jo fort at denne hagen kanskje kommer til å få litt for mye terrassepreg, så jeg tror jeg skal lage felter med småstein blant annet ved en vannpost, men kommer nok til å gjenta mønstrene flere steder.

De store kjempesteinene som en gang var del av grunnmuren skal jeg beholde der de er. Delvis på grunn av latskap, men også fordi de har litt historisk verdi for meg: De vitner om noe som en gang var lenge før jeg ble født og visste om min svenske sommerhage!

Her kommer noen stemningsbilder fra drivhushagen slik den var når jeg besøkte den sist helg:
Blåklokkene til høyre er Campanula Punctata; kjempeklokker. Jeg har også en hvit variant av disse.

Nedenfor:
Denne hagen er jo stort sett beplantet med roser i rosa varianter, men jeg har likevel fått plass til noen hvite og kremfargete sorter.
Her en Helenae Hybridae som blomstret overdådig under mitt besøk. Hun vokser opp langs drivhusveggen og titter lengselsfullt inn...


Jeg har stort sett plantet anemoner i Woodland delen av hagen min, men i år bestemte jeg meg for å teste noen sommerblomstrende i drivhushagen også. Det kommer jeg nok til å plante mer av! For de formelig lyser der de står i full flor nå!

Rosen "Louise Odier" er jeg vanligvis veldig glad i! I år har det desverre regnet mye mer enn vanlig, så da oppdaget jeg plutselig at jeg skulle ha bundet denne damen opp før blomstring! Vakker plante, nydelig duft! Hun blomstrer stort sett hele sommeren, men liker altså ikke regn (Hvem gjør vel det i store mengder forresten? )


Flere bilder fra drivhushagen kommer i mitt neste blogginlegg.
Ha en fortsatt fin dag!

 
PS: Jeg har store problemer med å kunne legge igjen svar på egen og andres blogger for tiden. jeg klikker og klikker, men ingenting skjer! Beklager dette!

Kommentarer

  1. Oi, dette blir jo superfint=) Artig å legge stein, skjønner godt at du må teste... det pleier jeg å gjøre også. Frodig og flott hage dere har fått i Sverige=) Ha en fortsatt fin sommer=) Vibeke

    SvarSlett
  2. Det blir helt sikkert kjempefint når du får lagt de steinene. Ja, en må jo bare prøve ;-) Nydelige roser du har. Ha en fortsatt fin sommer!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg