Spansk inspirasjon: Frodig uten hage 2.

Ikke alle spanske hus bruker pelargonia som "veggpryd". Grønt er jo også veldig vakkert når bladverket er som her, men for en oppgave å vanne dem alle!


Blomster trenger jo ikke bare å brukes foran vinduer i trange bygater. De er jo en ypperlig måte å bringe liv og farge til hvite mursteinshus.

Jeg har alltid trodd at bregner og aspargesplanter ikke ville klare seg under en stekende het sol, men i vår merket jeg meg at visse sorter ofte blir benyttet i veirabatter, så jeg kjøpte en aspargesvariant og plantet den i en potte ved inngangspartiet. Etter en ekstremt tørr og varm sommer uten vanning var den faktisk enda frodigere enn når jeg forlot den et halvt år tidligere!
Bregnene på bildet til høyre trenger nok mer vann enn som så, men de kler virkelig å stå slik på hver side av en inngangsdør- ikke sant?

Bildet til venstre: En tenker gjerne på at potter og krukker bare kan plasseres solrikt. I alle fall mange blomstrende varianter. Men det finnes jo mye som vil gjøre seg veldig godt i full skygge også, som plantene i dette portrommet. I Norge er vi vant med å se dem som stueplanter. I en gruppe hengende terra- kottapotter kan de jo gjøre seg ypperlig i et portrom her i Norge også!?

Ha en fortsatt riktig fin uke!

Kommentarer

 1. Ja, man lure på hvordan man vannet der høyt oppe på veggen, kanskje vannslangen er i bruk når de likevel spyler flisegangene. Pent er det iallfall, grønt mot det kritthvite

  SvarSlett
 2. Vilken fantastisk blomsterprakt.
  Grönt och fint mot de vita husväggarna.

  Jag undrar ochså hur de vattnar växterna i krukorna.De kanske inte behöver så mycket vatten.
  En annan jordblandning kanske som inte torkar ut så fort.

  Fint är det iallafall.

  Ha en riktigt fin helg

  Gunilla

  SvarSlett
 3. Det er faktisk enda vakrere med bare grønt i pottene enn i steden for alle de pelargonene de har bestandig. Virkelig flotte bilder! Ha en fin uke :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg