Som små spøkelser....!

Det første vi gjorde når vi kom hjem til Norge fra Spania var å reise til Sverige! Jeg hadde nemlig ennå ikke fått sikret alle prydbusker- og trær for sultne rådyr, bever, elg og vånd. I fjor mistet jeg stort sett alle prydplanter fordi, spesielt beveren hadde hatt et festmåltid.
Nå står de der- rundt om på eiendommen, som små spøkelser. Spesielt i skogen får de nesten et skulpturelt intrykk. Ellers er ikke skogen så veldig vakker å vandre i for tiden...


I drivhushagen har jeg tatt middelhavsplantene innendørs for vinteren, men noen få busker kommer til å bli stående utendørs. Også de har fått seg et fint hvitt antrekk.  
Planten nedenfor har jeg ikke pakket inn, men regner ikke med at rådyr har så lyst på berberis!? Sorten er en B. Angustifolia, en vintergrønn variant med litt kristtornlike blader. Om høsten blir de eldste bladene høyrøde, mens planten forøvrig er grønn. Dette gjør at hele planten ser ut til å være dekket av blomster på denne årstiden.
Ha en fortsatt fin høstuke!Kommentarer

 1. Haha, Stein...:-)

  Det var det første jeg tænkte da jeg så billedene inden jeg læste teksten, at de lignede små spøgelser...:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
 2. Artig spøkelseshage du har laget! Det finnes heldigvis metoder for å beskytte seg mot uønskede gjester i hagen. Det var en kjempefin berberis du hadde. Jeg er nesten sikker på at den ikke blir spist :-) Ha en fin høstuke du også.

  SvarSlett
 3. Hei Lisbeth. Ja, de ser unektelig ut som små spøkelser, eller hvite menn der de er tilfeldig plassert rundt i skogen. Kanskje bare synet av dem vil skremme bort rådyr og bever? La oss håpe de er overtroiske... ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin uke :-)

  SvarSlett
 4. Hei Marit!
  Takk for kommentaren! Ja, det skal bli spennende å se om rådyrene klarer å holde seg unna berberisen.. En skulle jo de var skeptiske til ting som stikker, men når jeg ser på rosene, så ser det jo ikke ut til at noen torner hindrer dem fra å oppleve disse plantene som delikatesser... ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin høstuke!

  SvarSlett
 5. Stylterotter er og blir et uvesen! Her er de fredet, alt for mange i en liten skogsteig, og de velter selvfølgelig ut i villahavene. Nesten tamme etterhvert. Jeg kan vanskelig forstå at det er en fornuftig viltforvaltning. (Dagens stønn;-))

  SvarSlett
 6. På landet gäller samma här. Allt måste täckas annars tar rådjuren allt.
  Birgitta

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg