Høst og tid for å sette løk!

Ja, mange av dere er vel allerede i full gang med akkurat denne sysselen!?
Selv har jeg satt en del løk de få gangene jeg har vært i Sverige i det siste. I drivhushagen har jeg stort sett plantet hvite varianter av tulipan, liljer og narcisser. Jeg har gitt opp å plante noe i plenen, for det gartnerfirmaet vi benytter starter å klippe allerede før/under vårblomstringen, så da blir det ikke noe vi får sett av akkurat det.
Derimot koser jeg meg med å beplante skogsbunnen. Der er det nemlig ingen gressklippere som ødelegger for de sarte spirene om våren!

I år har jeg plantet en god del vårblomstrende anemoner i hvitt, blått og rosa, men også flere sorter narcisser og allium i skogen.Allium:

Narcisser: har jeg kjøpt i hundretalls. Blant annet disse sortene
Diverse andre løk:
Nå spørs det bare om jeg rekker å få alle i jord før telen kommer!  I så fall får jeg sette dem i potter i kjelleren over vinteren og nyte blomstringen deres på drivhustrappen til våren!

Ha en fortsatt fin høstdag!

Kommentarer

 1. Da er vi der igjen. Løkplantetid! Jeg skulle bare ha resten av busker og stauder i jorden først, men det kan jo godt kombineres... stappe noen løker ned når det først er gravd opp.

  Så mange spennende Alliummer du har funnet -- den hvite kjempealliummen skulle jeg gjerne hatt. Hvor fant du den?

  SvarSlett
 2. Først tusen takk for hyggelig og trøstende hilsen på bloggen min! Nå er det meste av vannet borte, men fortsatt noen små pytter igjen og det surkler i plenen.... Hyggelig å oppdage nye hageblogger. Her har du litt av en snadderliste hva blomsterløk angår. Jeg må nok vente litt til med å sette mine. Ha en fin kveld!
  Hilsen fra Berit

  SvarSlett
 3. oj vad många lökar! Det blir mycket jobb att få ner dom i jorden och stor förväntning till våren.
  Mariana

  SvarSlett
 4. Hei Maria. ja, jeg kjenner meg igjen der. Jeg har mange busker stående i potter på balkongen her i Oslo selv - og en del i Sverige som for lengst hadde hatt godt av å få utvikle seg på sine permanente voksesteder, men jeg får sette ekstra mye energi inn neste gang jeg er i Sverige, så havner jeg kanskje NESTEN i mål ;-)
  Den hvite kjempealliumen har jeg bestilt gjennom http://angliabulbs.com
  Desverre tror jeg ikke de sender til Norge ennå :-( Jeg syns å huske at de hadde disse til salgs på Plantasjen i år?

  SvarSlett
 5. "Fru Underberget". Takk for hyggelig hilsen! Ja, de siste dagenes fine vær har nok gjort underverker for jorden! ;-)
  Jeg håper du får noen flotte dager til å sette løkene dine slik at de kommer til å blomstre villig til våren! :-)

  SvarSlett
 6. Hei Mariana. Ja, det blir nok noen travle dager på meg neste gang jeg besøker Sverige, men så håper jeg på en frodig blomstring til våren ;-)
  Så smart med en slik sorkfelle! Hvor fikk du kjøpt den? En slik skulle jeg gjerne også ha! ;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg