En høstdag i Botanisk hage.

Denne helgen har jeg opplevd noe så uvanlig som å heelt fri!! Jeg har ikke reist bort til Sverige for å jobbe i hagen. - Og siden samboeren jobber i Trondheim for tiden hadde jeg den helt for meg selv. Så hva gjør man da? Jo, siden været var fint oppsøkte jeg Botanisk hage!
Sommerens blomstring er så definitivt over middagshøyden der også, men det var jo likevel en del å se på. Jeg hadde ikke med meg fotoaparatet, så jeg fikk testet mobiltelefon- kameraet igjen. Denne sommerfuglen satt liksom og tigget om å bli fotografert der den satt på høstblomstrende staude.

Min egen hage er nok temmelig avblomstret for tiden, så da er det fint å få noen tips ved å oppsøke Botaniske. Disse var jo veldig fine. De heter Cyananthus Microphyllus og skulle gjerne fått plass i min hage.

Jeg hadde litt sans for sammenblandingen nedenfor: Hvite cosmos er jo alltid vakkert! Mine Gaillardia har riktignok blomstret frodig hele sommeren, men sist gang jeg var i Sverige så de ut til å ha tatt seg en pause til neste vår. Gul solhatt virket faktisk fint i sammenhengen nedenfor, men Echinea vil virkelig ikke trives i min hage! Kanskje det er jordsmonnet?


Jeg har sagt det før - og sier det igjen: Gult kan være flott i hagen! Bare bladverket på blomsten nedenfor gjør at jeg godt kunne tenke meg den som bunndekker. Desverre husker jeg ikke hva den heter.  Gjør du?
Ha en fortsatt fin høst!Nedenfor:
Jeg kom plutselig på at jeg har frø fra to typer Sarracenia liggende. Jeg kjøpte dem for å forhindre mygg på områder hvor det kan kan bli litt myrete når det regner mye. Det har det jo ikke gjort denne sommeren, men til neste vår...!


Kommentarer

 1. Hei, så fine bilder fra botanisk! Har ikke vært der på en stund nå, det er så lett å glemme at det fortsatt er mye som blomstrer fint.

  Den lysegule som du kunne ønske deg som bunndekker, er jeg nokså sikker på at er Krypnattlys (Oenothera missouriensis), i så fall regner jeg med at du tok bildet like ved Magnoliaen øverst i fjellhagen.

  Ha en flott ny uke!

  SvarSlett
 2. Hei Bille! Takk for meldingen. Ja, jeg tror du har helt rett i plasseringen, så det er nok en krypnattlys. Tror jeg må begynne å se meg om etter frø ;-)
  Magnoliaene i nærheten hadde forreste fått flotte, røde "frukter" nå. Spennende å se hvordan de tar seg ut når de ikke er i blomst. Noen av sortene har jo egentlig veldig fint bladverk på sensommerstid også. Denne turen var mest for å se etter tips til busker, bunndekkere, trær og annet jeg har lurt på å kjøpe selv. Selv om mye av det ikke er i blomst nå, så får jeg et mye bedre inntrykk av plantene enn av bilder på internett eller i en plantekatalog ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin høstdag!

  SvarSlett
 3. Den gule der har jeg ikke sett, så om du tror du har vært oppe i magnolialunden så får jeg titte litt nøyere der. Ser du også har falt for Blårør, for en skjønnet!

  SvarSlett
 4. Det ble flotte bilder med mobilkameraet ditt. Bildet i midten tror jeg viser høstanemone (Anemone hupehensis), solbrud (Helinium) og gul solhatt (Rudbeckia).
  Småbladet blårør var en nydelig plante. Den har jeg ikke sett før.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Hei Anne. Nå skal jeg ikke være skråsikker på at det var oppe i Magnolialunden. Jeg trålet gjennom parken flere ganger, så kan ha gått litt i surr til slutt, men ja, jeg tror det var i Magnolialunden.
  Faren med å gå på besøk i Botanisk hage er uten tvil at enda flere "må ha" planter havner på ønskelisten ;-)
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlett
 6. Hei Mariann. Så flott at den hvite viser seg å være en staude som jeg tilmed har kjøpt en del knoller av! :-D Helinium kjente jeg faktisk ikke til. Jeg har hatt noen nesten helt identiske gaillardia i sommer, men de er ferdigblomstret på denne tiden, så kanskje jeg skal se meg om etter noen eksemplarer av denne å samplante med disse.
  Ha en fortsatt fin dag!
  Stein

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg