With a little help from my friends...

Det er nesten en fornøyelse å se hvordan skogen vår etter hvert tar form og forvandles fra villniss til min definisjon av en "woodland hage". Jeg har riktignok brukt de fleste av frihelgene mine på "hytta" for å få til dette, men kan langtfra ta æren for hele jobben selv. Jeg har fått mye hjelp av både familie og venner! Her er to glimrende TV- og teaterregissører i ferd med å skifte jobb? "Fra hotell Cæsar og Chat Noir til skogsarbeidere....? ;-)
Grener og kvister i store hauger har blitt omgjort til mengder med sagspon som i sin tid har blitt brukt som underlag til en skogsvei jeg er i ferd med å lage. Det har nemlig etter hvert blitt ganske nødvendig med faste stier i skogen for å forhindre nyplantede løk, blomster og busker fra å bli nedtrampet. 
It is a pleasure to see how our forest is about to take shape and transform from wilderness to my definition of a woodland garden. Well, I have spent most of my weekends doing this during autumn time, but would never have gotten this far if it hadn´t been for my friends and family. Here, two brilliant theater and TV directors are trying out a different job...? ;-)
Branches and twigs have been transformed into sawdust used to pave my forest pathway. As I have planted the forest I have experienced the necessity of clear walkway paths if I want my plants to survive..

De store mengdene grener og kvister som ble kvernet i helgen stammer fra trær og busker som har vokst opp langs vannkanten. De er nå hugget ned for at ikke utsikten skulle gro igjen for oss. Slik ble det ferdige resultatet. Noen store popler til venstre i bildet fikk leve. Det samme gjorde en hegg formet som en busk, men alt annet måtte bøte med livet.
Resultatet ble vi ganske fornøyde med!

The large amounts of branches and twigs minced this weekend origins from trees and bushes along the water edge. They were cut down to prevent the view from disappearing. The picture below indicates the finished result. We have kept some big trees and a bush here, but everything else had to go.
We are pretty happy about the end result.


Sagflisen ble som sagt brukt til bunnlag til en skogsvei. For å ytterligere fremheve gangveien har jeg lagt bøyde og krokete tømmerstokker langs sidene av den, som en slags ramme. Slik ble litt av resultatet: Vi har nok ryddet over 100 meter vei på denne måten, men har hundrevis av meter  igjen...
The sawdust was used as ground cover along the forest path created when mincing wood. To further enhance the walkway, I laid bent tree trunks as a frame along the walkway.
Here a picture of the finished result. We must have cleared more than 100 meters of walkway, but have hundreds more to go...

Kommentarer

 1. Wow, det er virkelig et flott stykke arbejde i har gjort der!
  (Ved godt hvor stort et arbejde det er at fælde og bortskaffe træer) Det kan jeg godt forstå i er svært tilfredse med, for sikke en smuk udsigt!
  Glæder mig allerede til at se fotos til foråret når alle løgvæksterne kommer op i skovbunden!

  SvarSlett
 2. Kjekt å få hjelp når det er mye som skal gjøres. Dere har også virkelig fått gjort mye allerede. Nydelig utsikt over vannet.
  Er du fornøyd med kompostkvernen? Hvor tykke kvister tar den? Vi er ikke helt fornøyd med vår og er på utkikk etter en ny.

  SvarSlett
 3. Hei Stein
  Så flott det blir og utsikten er jo formidabel! Det skal bli spennende å se dine bilder fra samme sted til våren... Syns å dra kjensel på iallefall den ene av de to "lærlingene" dine.
  Ha en flott weekend!

  SvarSlett
 4. Hei Elin. Takk for det. Ja, jeg har sett på bloggen din at du også gjør mye hos dere :-D
  Mariann, jeg har skrevet svar på bloggen din, men legger igjen en kopi her også i tilfelle andre lurer på det samme :-)
  "Hei Mariann. Takk for hyggelig innlegg i min blogg. Ja, jeg er veldig fornøyd med kompostkvernen. I lilkhet med deg var jeg ikke fornøyd med min tidligere kompostkvern, så når jeg bestemte meg for å kjøpe en ny sjekket jeg alle "best i test" sidene jeg kunne komme over og da var det denne som kom best ut: Viking GE 150: http://www.stihl.no/isapi/default.asp?contenturl=/aktionen/best_i_test/2008.htm
  Her er litt tekniske data:
  Tekniske data
  Nominell effekt 2500 W
  Motor 230 V~
  Grentykkelse 35 mm
  Vekt 24 kg
  Arbetsvarvtal (vid kniven) 2800 v/min
  Maskinhøyde 116 cm
  Ljudeffektnivå Lwa 103 dB (A)

  Lene, takk for hyggelig hilsen! Ja, en av "lærlingene" gikk under navnet Harry Trulsen om jeg ikke husker feil ;-) Trond setter mest i scene. Til våren regisserer han musicalen; "Jungelboken"
  på Chat Noir i Oslo. Begge er veldig flinke skogsarbeidere også! :-D

  SvarSlett
 5. Hej Stein...

  Hvilken herlig blog og et skønt sted dere har i Sverige..:-)
  Nu har jeg været igennem hele bloggen og hvor har jeg nydt det.
  Også din have i solen er et pragtfuldt sted, men hvis jeg stod og var nødt til at vælge mellem disse to steder ville Sverige vinde.:-o)
  Jeg er ikke så meget til de varme klimaer,men meget skaninavisk. Dog elsker jeg England, Skotland og Frankrige meget højt.:)
  Hvor har dere lagt meget arbejde og sjæl i ejendommen. Og som Lene glæder jeg mig til at se vårbilleder herfra.
  Det må være skønt at holde jul her,og pynte juletræet med herlig julepynt (er heldt vild med dem)og iklæde sofaen rødt betræk...hurra for Ikea.
  Og julekrybben er bare fantastisk!
  Fra glasverandaen har man jo følelsen af at sidde næsten ude i elven.
  Hvor er det dejligt at have sådan nogen flittige hjælpsomme forældre og i det hele taget at man kan have et så fint forhold til hverandre er så fint at læse om.
  Selv i Spanien følges dere sammen..:-)
  Jeg glæder mig til at følge med fremover på begge blogger.
  Tak for hyggelig kommentar på min forholdsvis nye blog.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg