Dyrene hos oss- forts.

Noen nabogårder driver med lama oppdrett. Noen i stort omfang. Denne gården har bare en håndfull dyr. Morsomme og sjarmerende er de i hvert fall!


Vi har en familie Canadagjess som kommer tilbake til oss hver vår. Om morgenen kommer de på land til oss for å spise. Jeg har enda ikke merket at de rører kultiverte planter. De holder seg mest ved elvebredden, så jeg setter stor pris på dem!

Her har vi en liten familie. Om du klikker på bildet vil du se kyllingene som omgir dem. Denne gangen fikk de 10 stykker. Alle vokste opp. Bildene er forresten tatt fra stuevinduet.Mange av våre venner har et ambvivalent forhold til måker. Selv setter jeg stor pris på dem. Det er noe med måker og lyden av sommer... sikkert fordi jeg vokste opp ved kysten. Disse måkene er faktisk stille og rolige og skriker bare litt når jeg mater dem. De er IKKE innpåslitne!Elven er veldig rik på dyreliv. Mange ulike typer ender holder til der, måker, svaner, traner, gjess og fugler jeg ikke vet navnet på ennå. Der er også et rikt fiskeliv. Jeg fisker ikke selv. - er av den typen som liker å tro at maten kommer fra kjøledisken.. men min far har forsøkt å fiske et par ganger. Elven skal visst ha mye ørret, laks, gjedde, "gjøs"? og karpe++. Vi har forresten en egen krepsestrand på eiendommen, men for noen år siden herjet der krepsepest i Värmland, så bestanden har gått kraftig tilbake. Jeg har hørt at der er satt ut ny kreps i hele området, men jeg tror jeg foretrekker å la bestanden få ta seg kraftig opp heller enn å fiske dem.

Kommentarer

 1. Lama var et noe spesielt dyr å være nabo til :)

  SvarSlett
 2. Moro med så rikt dyreliv da:) Vi har to katter, og bare de fuglene som finner det for godt å besøke vår hage i ny og ne. Ønsker meg et par sånne hagehøns da:) Takker for hyggelig kommentar på bloggen min:) Ha en god kveld:)

  SvarSlett
 3. Ja, de føles litt fremmede å se i Svensk fauna, men jeg regner med de gir mer ull enn sauer? Der ligger et stort lamastutteri ikke så langt unna oss, så jeg regner med bøndene kjøper lam derfra. Ellers er det mest heste - og storfehold rundt meg. Trives med å bo på landsbygda ;-)
  Linda, ja høns hadde vært fint å holde, men for min del bor jeg jo i en leilighet i byen. Ikke så lett å holde høns på terrassen her nei ;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg