Om å bo ved en elv..

Når vi kjøpte eiendommen i Sverige var beliggenheten ved elven en av de aller største årsakene. Det er noe spesielt med menneskers forhold til vann. Selv varme sommerdager føles mer forfriskende når en kan se ut på en blinkende vannoverflate. Men etter hvert har vi opplevd så mange flere grunner til å bli takknemlige for å bo nettopp slik. Det føles befriende å kunne sette seg i vår lille elvepram og putre timesvis oppover en stille sommerdag. Når mørket faller på speiler himmelen seg i vannet og gjør selv de mørkeste høstkveldene lysere.


Solnedgangene er enda vakrere når både himmel og jord "brenner". Dyrelivet har jeg jo allerede nevnt, men jeg gjentar det gjerne. Det er både stort og spennende å se fugler komme tilbake år etter år, legge egg og føde sine små kyllinger. Det er spennende å se hvordan yngelet vokser opp og blir store like foran stuevinduet.Trodde aldri jeg skulle si det, men jeg kunne med glede slått meg til ro på på landsbygda i Sverige om jobben hadde tillatt dette.

Kommentarer

 1. For noen flotte bilder! Jeg forstår godt at dere trives der. Misunner alle som har en elv eller bekk å hvile øyet på. Vann er fasinerende for alle aldre tror jeg.

  SvarSlett
 2. Ja, tenk så deilig å kunne ha hjemmekontor med DEN utsikten :-) Problemet er vel bare at man neppe hadde vært særlig produktiv. For mange fristelser utendørs ;-)

  SvarSlett
 3. Vakker natur er et absolutt krav når jeg ser etter ny bolig. Da må det vann til :) Nydelige bilder og inpsirerende utsikt!

  SvarSlett
 4. Hei igjen og takk for kommentar til bloggen min. "Drivhusdrømme" blei lånt fra
  http://www.bergen.folkebibl.no/
  Er du vanlig bibliotekbruker vil nok Deichmanske hjelpe deg med å få lånt boka. Lykke til.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg