Drømmen om et drivhus

Jeg har alltid drømt om et drivhus fylt med tropiske vekster. En byleilihet i Oslo gir ikke så mange muligheter for akkurat det, men et sommartorp i Sverige derimot... Det blir riktignok ikke så lett å få tropiske planter å vokse og trives et sted som ikke kan vannes jevnlig i perioder av gangen, men det er jo lov å drømme....

Min samboer og jeg bestemte oss derfor å være litt ekstra råflott julen 2008 og ble enige om å gi hverandre nettopp denne drømmegaven. Jeg brukte ukene flittig til å lete gjennom alt jeg fant om emnet på internett. En viktoriansk variant med spir på taket og mursteinsmur var idealet, men viste seg fort å være utenfor vår prisklasse. Løsningen ble derfor huset; Euro-Serre Maxi4 med forhøyet tak fra Willabgarden i Sverige. (http://www.willabgarden.se/ )

Vi bestemte oss for å kjøpe et hus på 7,5 x 3,09 meter, takspir og doble skyvedører. For å være sikre på god takhøyde bestilte vi en ekstra høy variant. Opprinnelig bestemte vi oss for et i hvit utgave, men etter mye om og men valgte vi et svart, så det skulle passe til smijernsmøbler vi etter hvert har tenkt å plassere der inne.

Vi hadde flere alternative plasseringsforslag på eiendommen, men valgte til slutt å bygge det på grunnen til et hus som en gang har stått ved elven. Den opprinnelige trappen sto der fortsatt og ledet til... ja, ingenting egentlig. Nå kunne vi bruke den opp til skyvedørene som ville passe perfekt i bredden.
Vi måtte riktignok bygge en 1 meter høy grunnmur, men så ikke på det som et stort problem. Vi har en gammel jordkjeller fylt med antikk murstein fra det opprinnelige huset. De skal nok få komme til nytte igjen som sokkel på drivhuset... Men det får bli neste år!

Kommentarer

Populære innlegg