2 år med oppussing..

Allerede ved første visning bestemte vi oss for hvordan hus og rom skulle komme til å se ut. En uke senere var eiendommen vår og vi kunne sette i gang. Det første vi gjorde var å få inn ekspertråd. Vi ønsket å åpne romløsningen i første etasje ved å fjerne veggen mellom kjøkken og stue.

Mine foreldre kom fra Bergen og har vært en uvurderlig hjelp i de tre somrene vi nå har eid eiendommen.


Sammen har vi revet vegger, lagt nye tregulv siden tre rom ble gjort om til ett. Vi har også kledd de indre veggene med "herregårdspanel" og malt dem i en hvitgrå nyans kalt "sidengrå".

Videre har vi kastet ut det gamle kjøkkenet og satt inn et nytt, lyst og mer praktisk ett: Faktum Ståt fra IKEA.

Vi har slipt den gamle trappen- som hadde fått limt på neoleum en gang på 70 tallet. Det har vært viktig for oss at husets interiør ikke skulle få et for moderne preg. Det var jo nettopp den gamle, rustikke stemningen vi opprinnelig falt for. Desverre hadde huset blitt totalrenovert på tidlig 80 tall, så de gamle, fine detaljene en pleier å finne i hus fra 1909 var så og si totalt fjernet, men under strietapeter fant vi rester av herregårdspanel. Valget ble derfor enkelt mht. hva vi skulle kle de nye veggene med. Nylagte furugulv ble hvitlutet for å beholde naturpreget, men likevel gjøre huset lyst og trivelig. Alle 80 tallslister har blitt byttet ut med mer tidsriktige listverk. Disse har blitt malt hvite.
De få sommerukene vi har hatt til rådighet har med andre ord vært flittig benyttet, men eiendommen har hele tiden vært tiltenkt oss- familie og venner, så vi har hatt mange overnattingsgjester gjennom hele perioden alle somrene.

Kommentarer

Populære innlegg