Plante løk - et risikoprosjekt jeg ikke kan motstå..?

Ja, så har jeg gjort det igjen. Jeg ble klarte ikke å motstå fristelsen, men gikk til innkjøp av noen hundre tulipanløk og påskeliljer - enda jeg visste jeg ikke kunne reise til Sverige før 4 Desember! Utrolig nok er det fortsatt ikke tele i jorden ennå, men mye kan jo forandre seg på litt over en uke...
I fjor kjøpte jeg nesten 4.000 ulike løk, brukte en hel helg på å plante dem med hjelp av gode venner - og gledet meg hele vinteren til fargekledde bed og plener. Men akk nei. Med vårsol oppdaget jeg store deler av eiendommen full av hull etter vånd! (jordrotter) - og ganske riktig. Bare noen hundre tulipaner kom i blomst. De andre fikk blader og knopper, som tørket på stilk. Når jeg sjekket hva som var feil viste det seg at løken var spist opp nedenfra!
Uansett - jeg er en evig optimist - så jeg skal altså prøve meg på nytt - om det da ikke blir tele i jorden før jeg kommer meg over!
Her følger noen bilder fra den løken som overlevde våndens herjinger:
Kommentarer

 1. å jordrotter *grr*
  Det finnes løker, feks frittilaria, som jordråtta skyr, jeg er ikke sikker på om de kun beskytter seg selv, eller om de kan brukes som en slags barriere.

  Du får sette noen løk i potter da, den skulle vel ikke den ekle gnageren få forsynt seg av.

  SvarSlett
 2. Svar til Anne- moseplassen: Hei Anne. Takk for godt råd! Det vil jeg gjerne prøve ut! Så fort jeg får anledning skal jeg gå til innkjøp av forskjellige frittilania. Jeg ser de kommer i forskjellige farger, så de vil nok passe fint inn blant de øvrige løkblomstene! Skal prøve å gi tilbakemelding her om tipset virket for meg!
  Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg