Sommer på balkongen

Det blomstrer fortsatt fint på bybalkongen. Denne helgen har vi dessuten oppholdt oss en god del der ute siden det var både sol og varmt i været.
I år har fiolene holdt seg utrolig godt. Vanligvis pleier de å strekke seg og bli skrantete lenge før midtsommer. Da pleier jeg å klippe dem godt ned og flytte dem til Woodland hagen i Sverige. Der får de en ny blomstring i skogens halvskygge. Det trenger jeg ikke å tenke på nå. Fortsatt er de like lubne og proppfulle av blomster som de var det i begynnelsen av Mai. Super- petuniane i fremkanten av bildet skulle egentlig ha byttet plass med fiolene. Nå tror jeg heller de kommer til å få en permanent lokasjon på drivhustrappen sammen med Dronning Ingrid pelargoniene i Sverige.

Nedenfor:
Enda flere fioler. Ingen tegn på at de har tenkt å gi seg med sin blomstring ennå.Damen vår forsvinner nesten helt blant de frodige blomstene.
 

Blodbegerplantene klatrer ivrig oppover mitt "Juletre". Dette har nemlig en mengde små LED lys som lyser opp til Jul. Nå på sommeren fungerer det ypperlig som klatrestativ.
På bildet nedenfor kan du se "klatrestativet" som juletre om vinteren.
(Til venstre på bildet)
Det er jo veldig fint med slike ting som kan brukes på forskjellige måter alt etter som årstidene endres.

Bildet nedenfor:
Blå petunia er plassert i en stor kurv. De er kjøpt inn for å plantes i krukker på drivhustrappen neste gang vi reiser bort dit. Da blir forhåpentlig sommerferien frodig og fargerik ;-


Bildet til høyre:
Det er ikke bare typiske sommerblomster som vokser på balkongen vår om sommeren. De lilla blomstene er Storkenebben, Geranium Oxonianum "Claridge Druce" foran hvite skyer av den hvite klokken; Campanula Royal Alba.

Ha en fortsatt riktig fin dag!

Kommentarer

 1. Så flott og så langt alt er kommet på din balkong, mine blodbeger har ingen planer om å sette blomster ennå.
  Ja det har vært deilig og kjenne sommer og sol på kroppen og alt vokser og gror i hurtig fart.

  God ny sommeruke til deg.

  SvarSlett
 2. Awesome work.Just wanted to drop a comment and say I am new to your blog and really like what I am reading.Thanks for the share

  SvarSlett
 3. Det blommar fint både på balkongen och på landet!!!
  Ha en fin midsommarhelg
  Mariana

  SvarSlett
 4. Åh, så lubne fine planter på balkongen! Jeg blir rent misunnelig! Her i feriehagen er det riktignok mer sol enn på Skyggebalkongen, men når dagstemperaturen sjelden bikker 11 grader er det mange sommerblomster som ikke har vokst en millimeter på 4 uker. Lurer litt på når sommeren skal starte, men det kommer vel snart :)

  Supert å bruke juletre som klatrestativ! Jeg liker godt at ssaker og ting kan ha flere funksjoner. Men den Blodbegeren, er den kjøpt i blomst eller? Mine blomstrer neppe før om 3-4 uker, men er fra frø. Forresten, to av tre blodbegerplanter som stod i et bed i fjor har overvintret ute, utrolig nok, men siden det er så kaldt har de ikke helt begynt å strekke på seg ennå.
  Nyt helgen!

  SvarSlett
 5. En balkong gir en helt spesiell sommerstemning, spesielt hvis en ikke har hage. Nå når jeg har hage blir den nok litt neglisjert.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg