Høstens løkbestilling har begynt...

Det gjelder å være tidlig ute. Likevel føles det nesten i overkant tidlig å bestille vårløk på denne tiden av sommeren. Årets narcisser blomstrer jo ennå i skogen vår. Men nettopp det gjør jo planlegging litt mer praktisk. Nå er det mye lettere å se hvor jeg burde hatt flere blomster. Woodland hagen vår er jo fortsatt i hva jeg vil kalle "utviklingsstadiet", så det er rikelig med bare områder der inne.
Jeg sendte derfor avgårde en bestilling til Eurobulb for litt over 3 uker siden.
Denne gangen har jeg vært litt mer edruelig enn tidligere år, så nå nøyde jeg meg med følgende:


 • Allium "Purple Sensation". Jeg hadde 80 stykker av disse rundt om i skogen, så nå blir det bare å fylle på med 20 nye løk.
 • Allium Karataviense. Denne sorten har jeg ikke fra før. Jeg planlegger å plante ut 15 stk løk ved elvebredden.
 • 100 stk høstblomstrende krokus med ulike farger skal plantes i Woodland hagen.
   
 • 100 stk Narcissus Carlton til Woodland hagen. Fra før har jeg flere felter med denne sorten rundt om i skogen
 • 40 stk Narcissus Goldflake. Også planlagt plantet i Woodland hagen. 
Jeg har etter hvert fått veldig mange sorter narcisser i skogen. Tanken er egentlig ikke å ha så rikt utvalg, men heller finne dem som trives best under våre forhold. En av de som gjør seg mest bemerket er sorten på bildet nedenfor; en Narcissus "Texas" Den er en fylt, storblomstrende variant. Har krem- laksefargete kronblader med oransje støvbærere(?)
Blomstrer lenge og lyser godt opp i en skog med halvskygge.


Bildet til venstre. Jeg har mange hvite varianter rundt om i skogen. De er lettere å få til å gli inn med andre planter enn de gule variantene. Den avbildete sorten tror jeg er en Narcissus Triandus "Thalia". Den har helt hvite blomster og passer fint til forvilling. Den blomstrer i Mai hos meg, blir 20-30cm høy og er en møysommelig plante. 

Nedenfor; En annen sort som ser ut til å trives hos oss er trompetnarcissen "Salome". Den er kremhvit med lakserosa trompet, blomstrer i mai og blir opp til 35 cm høy. Den har sakte begynt å spre seg i min skog. 

 
Nedenfor:
"Mount Hood"er også en vakker variant i mine øyne. Den får kremhvite blomster med kremgule trompeter. Den blir opp til 50cm høy, blomstrer lenge og passer fint til forvilling. Mine har sakte begynt å formere seg. Det må de gjerne få lov til å fortsette med.
Det fine med narcisser er jo dessuten at de ikke er særlig verdsatt av rådyr, så mens tulipanene mine opplever en massakre hver eneste vår, så får disse stort sett stå i fred. 


Hvordan er det med deg? Har du også begynt å planlegge neste vårs løkblomstring?


Ha en fortsatt riktig fin dag.
Kommentarer

 1. Hei Stein. Vårblomstrende løker er nok ikke akkurat det som opptar meg for tiden. Flott innlegg du har skrevet uansett. Det er rart hvor fort en går videre i årsforløpet så snart en type blomster er avblomstret. Den woodlandhagen din ser virkelig flott ut! Ha en fin sommerhelg! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 2. 'Texas' er en fin, gammel sort. Den ble plantet før min tid, og har stått i hagen min lenge.
  Av de du nevner har jeg også 'Mount Hood' og 'Thalia'. Spesielt 'Thalia' synes jeg er fin.
  Men nei, har ikke tenkt på neste års plantebestilling i det heletatt :-)

  SvarSlett
 3. En skog full av narsisser - det er den drøm!
  Den måten jeg planlegger på er å se etter og notere ned nå hvor det "mangler" tulipaner, krokus osv.

  SvarSlett
 4. Jeg har notert meg hvilke løker jeg skal kjøpe flere av. Det er bla narcisser, perleblomster og allium. Dere har mange fine narcisser:)

  SvarSlett
 5. Ja det er sikkert ikke så dumt å bestille mens du ser hva du kan trenge og hvor du har plass ;-)) Jeg har mange ganger stått der med alle løkene og klødd meg i hode og lurt på hvor de skal settes :-D God ny uke!

  SvarSlett
 6. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

  SvarSlett
 7. Lang tids snoker, første gangs kommentar ;) Jeg har tittet på gardenliving sine botaniske tulipaner, og planlegger innkjøp så snart de kommer inn igjen :p Når du bestiller fra Eurobulb, får du levering til Norge? Plantesertifikat? Problemfritt? (Ikke at jeg trenger flere nettbutikker å shoppe fra! )

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg