Vår i drivhushagen

Nå er det snart to uker siden vi sist var i svenskehagen.  Da var vi borte for å teste ut vår nye robotgressklipper. Vi våger nemlig ikke å la den klippe rundt på eiendommen når vi er bortreist. I alle fall ikke før vi er helt sikre på at alle eventuelle hindringer er oppdaget og avverget. Selv om det meste av plenen er flat og enkel, så er der også rikelig med bratte bakker og "huller" den kan sette seg fast i. Vi fulgte derfor med den de dagene den klippet den helgen. Som dere ser på bildet til venstre er den ikke særlig systematisk i sin klipping, men merkelig nok, noen timer etter var faktisk plenen blitt veldig fin, så den gjør absolutt jobben sin.

Når plenen var ferdig klippet fokuserte jeg mer på andre deler av eiendommen; som drivhushagen. Den har jo vært et lite prioritert prosjekt ganske lenge nå. Jeg ser jo at det etter hvert er på høy tid vi tar for oss nettopp drivhushagen. Kanskje vi får tid til det denne sommeren?

Foreløpig er det lite blomstring å spore der, men det er gledelig å oppdage at omtrent alle rosene har klart seg fint gjennom vinteren. Det blir nok en frodig blomstring der denne sesongen også.
For øyeblikket er det noen trær som utgjør blomstringen, blant annet vårt "nordens oliven", som hadde mengder av små, hvite blomster i klaser denne helgen.


Nærbilde av treet. Pyrus Salicifolia Pendula, som det heter på latin, Dette er egentlig i pæretrefamilien, noe en kan se på blomstene. Bladverket derimot, minner veldig om Olea Europea, eller oliventre på norsk. Det er et veldig fint tre å plante i en hage du ønsker skal gi assosiasjoner til middelhavet. Treet kan bli mellom 5-15 meter høyt. Mitt er podet, noe som gjør at det nok aldri kommer til å bli noe særlig høyere enn 4 meter, altså den høyden det har nå. Pyrus Salicifolia blomstrer i Mai og får små pærer som minner om oliven, både i størrelse, farge og form. Det mister bladverket om vinteren. Treet er herdig til sone H4/ H5.


Et annet tre som blomstret når vi var der borte for to uker siden. Et Rosemandel, eller Prunus Triloba som det heter på Latin. Dette er plantet som "ornament" tre i middelhavshagen. Det er nærmere 4 meter høyt nå og blomstrer frodig om våren. Det er herdig til sone H4 og har vist seg å være både sunt og robust i min hage. 


Langs gjerdene rundt drivhuset har jeg en del ulike tulipaner i år. De er jo med å skape litt farge på denne tiden, for ennå er det lenge til rosene begynner å blomstre hos meg.

Ha en fortsatt riktig fin kveld


Kommentarer

  1. Så utrolig fint det blir! Og den Prunusen er såå fin!

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  3. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg