Om Sisyfos hadde levd i dag....

Vi kjenner vel alle til det greske sagnet om kong Sisyfos som ble straffet av gudene til å skyve en stein opp en fjellvegg. Med det samme den nådde toppen trillet steinen ned fjellsiden igjen slik at han til evig tid skulle dytte steinen opp denne fjellveggen.
Om han hadde levd i vår tid kunne gudene kanskje heller vært så hyggelige at de dømte ham til å luke ugress i min woodland hage... ;-) Der har jeg nemlig veldig mange "Sisyfos"jobber som ligger og venter....
Bildet av Sisyfos i aksjon har jeg funnet på webben. Jeg har ikke lykkes å finne ut hvem som er opphavsmann for det.



Denne helgen føltes det nemlig slik. Når jeg kom til hagen jhadde tre store trær veltet over innkjørselen. Jeg måtte derfor finne frem motorsagen og kutte dem i mindre biter før jeg endelig kunne kjøre helt inn til hytta.
I woodlandhagen har ugresset tydelig hatt en drømmestart på sesongen med passe mengder regn og kjølig vær. Der er det bare å brette opp ermene og sette igang med lukejobben, men det gjør jeg nok ikke før jeg har noen sommerdager hvor jeg skulle kjede meg.... ;-)


Da er det hyggeligere å vandre rundt i hagen og se hva som har kommet i blomst siden sist vi var der borte. Som plantene ovenfor; Dodecatheon Pulchellum "Red wings", eller Gudeblomst som vi kaller den på norsk. Kanskje det var de greske guder som ville gi oss med sisyfosjobber litt trøst i all ugresslukingen? ;-) Til venstre for disse er en hosta "Green tiara" på vei opp. Til høyre skimter vi (foruten ugresset "åkersnelle") en gruppe iris Sibirica "Silver Edge".

Litt nærbilde i woodland bedene viser jo at der ikke bare er "uløkka" å spore i vår skogshage. Hasselurten fortsetter å formere seg og danner etter hvert tette, grønne klynger.
I fjor delte jeg noen lammeøre (Stachys Bysanthine "Silver carpet") planter som hadde dannet noen store og fine tuer i drivhushagen. Disse ble plantet i skogen. Der har de trivdes godt og har alt lagt godt på seg.
Over dem, til venstre. Mener dette er en vårkjærminnevariant (Omphalodes Verna) som også ser ut til å trives godt rundt om i skogen vår. Den hvite bunndekkeren nederst til høyre på bildet vet jeg faktisk ikke hva er. Jeg fikk flere små planter av disse fra en hagevenn nå i vår. Bak lammeøreplanten vokser en annen ypperlig woodland bunndekker; Vinterglans (Pachysandra Terminalis) Bak den igjen en bregne: Dryopteris. Jeg mener denne er en Filix Femina Victoriae. Bak - og ved siden av oteren, blåveis; "hepatica Nobilis" etter blomstring. Hostaen nedenfor disse er en "Blue Moon".


Nedenfor:
Løytnantshjerte (Lamprocapnos Spectabilis) trives godt i skogen. De er kanskje ikke så frodige i skogen ennå, men de legger på seg og blir større for hvert år.


Prunus busker og trær har jeg mange av i skogen og utkanten av den.
Desverre blir mange av dem snauspist av rådyr hver vinter, men jeg gir ikke opp håpet om at de snart vil bli så store og kraftige at det ikke lenger vil være mulig for disse sultne dyrene å ha festmåltid på dem lengre.
Frem til da gleder jeg mer over de få knoppene som overlever og får lov å springe ut i blomst, som denne; Japansk kirsebær "Kanzan" (Prunus Serrulata Kanzan)
De kommer med halvfylte, rosa blomster i Mai- Juni og blir etter hvert 6-10 meter høye trær.  De skal kunne takle et liv opp til sone H4.

Nedenfor:
Narcissene holder stadig koken. Jeg har plantet mange ulike varianter med forskjellig blomstringstider. Såpass mange sorter at jeg ikke har oversikt på hvilke som blomstrer når. Hva gjør vel det så lenge de står der og skinner som små soler? I forkant vokser en Hosta Fortunei "Patriot" sammen med en bunndekker rose jeg ikke husker hverken navn eller farge på.




Ha en fortsatt fin dag!


Kommentarer

  1. Hei! Det erf jo blitt så flott i woodlandhagen din! Skjønner godt at det frister mer å gå på oppdagerjakt enn å luke :) Og noen ville vekster hører vel uansett hjemme der i skogen. Kos deg med trerydding, godt at vi slipper å luke store trær sånn til vanlig :)

    SvarSlett
  2. Først nyting, så yting - hvis det er ledig tid! Verden går fremover :-)

    SvarSlett
  3. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg