Lykken er et kaotisk veksthus

Mitt veksthus er igjen fylt opp av frøplanter, stiklinger, middelhavsvekster og sommerblomster. De er kaotisk plassert rundt om på alle plasser hvor jeg fant en åpen flekk, så nå har jeg nesten problemer med å bevege meg der inne når plantene skal vannes. Fontenen er ikke ferdig ennå, men har fått flere lag med membran, så derfor fylte jeg den like godt opp og startet pumpen, for hva er vel hyggeligere og mer beroligende enn å høre lyden av rennende vann? I sommer skal jeg fliselegge den med mosaikkstein innvendig og siden plassere en eller to vannliljeplanter og en potte med siv slik at den blir litt mer frodig. De fleste potteplantene vil flyttes ut på drivhustrappen og jeg kan da gjenerobre rommet som hagestue. Men det får være da. Nå nyter jeg mitt kaotiske veksthus og synet av små grønne vekster, som forhåpentlig vil vokse seg store og blomsterrike i løpet av de kommende månedene.
Beplantingen på drivhustrappen blir nok ganske lik de foregående år med ulike typer pelargonia, som "Dronning Ingrid", "Mårbacka" navnløse engelske pelarogonier, lobelia, sartrosa impatiens med fylte blomster, oxalis og Canna med burgunder bladverk, samt mer.Til høyre:
Noen av pelargonium plantene har alt kommet i blomst, men de fleste er fortsatt bare grønnplanter.


Gargoylene har alt kommet ut på drivhustrappen. Får jeg endelig anskaffet soklene disse skal stå på i sommer?

Alle middelhavsplantene er nå blitt hentet ut av stue og kjeller for en velfortjent ferie i drivhuset. Druetreet har så vidt begynt å danne knopper på bildet, men de pleier å vokse raskt når de først har kommet i gang.

Palmene har klart seg veldig fint gjennom vinteren. Det samme har laurbærtre, oliven og sitronplantene. Trompetrankene spirer også for fullt etter en lang vinter i stummende mørke.Jeg har vedlagt en liten film som viser kaoset i drivhuset for tiden.Ha en fortsatt fin dag!

Kommentarer

 1. Så flott drivhus du har! Kan tenke meg det må være koselig å sitte der på sommerkveldene og nyte noe godt og lytte på vannet i fontenen. Det er noe spesiellt med lyden av rennende vann. Vi har den lyden i hagen også og det er veldig behagelig som bakgrunn.

  SvarSlett
 2. Herlig frodig og deilig kaotisk!

  SvarSlett
 3. Vel, kaos - det blir et definisjonsspørsmål som hver enkelt definerer på sin måte. Hyggelig med alt som vokser. Utrolig fint du har fått det ute også. Litt av en jobb du har hatt.

  SvarSlett
 4. Herlig med fullt drivhus, det var vel hensikten? ;) Artig med fontenen inne i drivhuset, det gir sikkert bra luftfuktighet som vel de fleste plantene synes er greit. Selv om det er litt trøblete å bevege seg der inne, så er det vel en god følelse når alt er pottet opp og kommet i god vekst. Så er du klar for årets egentlige prosjekter :)

  SvarSlett
 5. Så mycket fint du har som väntar på att få komma ut...kaos, njaaa...det tror jag inte, det är ju härliga, underbara växter.

  Läste om din nya medhjälpare också, fantastiskt att du kan sitta och dirigera klipparen hemifrån, tänk vad det händer inom teknisk utveckling.

  Må så gott i ditt vackra växthus!

  SvarSlett
 6. Åh så deilig med vårkaos :) Fullt av grønne håp overalt!
  Kos deg masse, og god helg!

  SvarSlett
 7. Takk for titten! :) Så flott og stort drivhus! Litt kaos er jo bare hyggelig, så lenge en trives.
  Hilsen Lisa

  SvarSlett
 8. Koselig med drivhuskaos :-) og den fontenen var kjempefin!
  Kos deg i drivhuset og ha en riktig god helg :-)

  SvarSlett
 9. Hi-hi-hi, kaos i drivhuset er et velkjent fenomen her omkring også :) Herlig kaos vil jeg si.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg