En søndagstur i Botanisk hage

Med jevne mellomrom prøver jeg å oppsøke Oslos botaniske hage. Der får jeg inspirasjon til nye planter jeg ønsker å ha i min hage, men også kunnskap om hvilke miljøer de passer inn i, høyder, farger, blomstringstid og mye mer.


Parken er også en fin måte å stresse ned og bare nyte på. Spesielt når været er fint, som på Søndag formiddag. Da er det godt å vandre rundt, se på de siste magnoliatrærne fortsatt i blomst, sentulipanene som nå har sprunget ut, ta en kopp kaffe og noe godt å spise på hagekafeen, se på blomster, folk og trær. For hva er vel så vakkert som gamle trær med en historie å fortelle. Slik som det på bildet nedenfor?


Bildet nedenfor; Jeg inbiller meg dette er en Kerria? Denne busken falt jeg for på min rundtur denne gangen. I fjor kjøpte jeg en fylt Kerria Japonica. Jeg har ikke sjekket om den overlevde vinteren, men i så fall har jeg jo noe å glede meg til i fremtiden?


Det var i det hele tatt mye gult som blomstret rundt om i hagen denne Søndagen. De store, gule blomstene tilhører Skunk Kalla: Lysichiton Americanus. De har lenge vært på ønskelisten min. Er det noen av dere der ute som vet om den er til salgs gjennom en norsk nettbutikk? Eventuelt som ønsker å bytte en slik med andre planter fra min hage?


Dammene i Botanisk hage har jeg lenge prøvd å studere på nært hold. De er jo menneskeskapte, men usedvanlig naturlig oppbygget. En slik dam skulle jeg gjerne kopiere i min egen hage! ;-)Til venstre. Fint komponert tulipanbed. Jeg har valgt omtrent samme farger i et bed hjemme i svenskehagen vår, men får nok ikke sett dem i blomst innen jeg er tilbake. Nå reiser vi nemlig avgårde til vår Spanske hage og kommer til å være der. Mye hender i en hage på de tre ukene vi er borte, så vi får se hva som er i blomst der når vi kommer tilbake :-)
Jeg kommer nok uansett til å besøke Oslo Botaniske hage flere ganger i løpet av sommeren.
Søndag 31 Mai er det forresten stort Plantemarked der, så om du er på jakt etter litt spesielle planter, så vet du jo hvor du kan gå da....

Ha en fortsatt riktig fin vårdag. 

Kommentarer

 1. Hei
  Du verden der var det vakkert. Jeg har til nå bare sett bilder fra denne hagen, men en tur til dette fantastiske steder står veldig høyt på ønskelista mi.
  Tusen takk for titten på flotte bilder.
  Vivi

  SvarSlett
 2. Så flott å se. Nå har også vi vært der, men det er 14 dager siden og da var der ikke vann i "elven". For et fantastisk sted. God tur til Spania.

  SvarSlett
 3. Hei! Denne hagen er så vakker til alle årstider. Liker veldig godt å rusle rundt. Får som deg masse inspirasjon. Ser du har tatt bilde av treet "mitt", godt å se at det har klart nok en vinter.
  Vakre vårbilder fra hagen.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 4. Og besøke hager er alltid hyggelig=) Vi pleier også å stikke innom den botaniske hagen ir Trondheim. Vi betaler for å være medlem av vennegruppa der, og da får vi komme på forsalget deres av blomster. Det er gøy=) Håper alt er bra hos dere=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Så flott rundttur i hagen! Jeg har nesten ikke besøkt den i vår, det skyldes nok at jeg jo har permisjon og hagen ikke lenger er raskeste vei til jobben. Jo, det er en soleiebusk, skikkelig fin! Måtte din vokse seg like frodig! Det må være spennende å reise fra svenskehagen - terrassen i byen - og spaniahagen, hele tiden ting man ikke får fulgt opp 100%, men jo også hyggelige overraskelser som venter. Ha det fint i Spania!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg