Livstegn fra sommerhagen...

Nå er det en uke siden vi ankom hyttehagen her i Sverige. Vi var veldig spente på hvordan planter og bed hadde klart seg i løpet av 3 ukers fravær. Ville krukker og potter være tørre som ørkenjord? Og bedene? Var de infiserte av ugress?
Gleden var stor når vi ankom. Hagen formelig lyste mot oss i all sin frodighet! Krukkene bugnet av blomster og selv om enkelte bed var overvokste, så var det av hageplanter som bare trengte å stusses litt. Visst var det ugress her og der, men det var såpass lite at vi fort kunne få orden på det.


Nå kunne en herlig sommerferie ta til! :-D
I år har rosehagen virkelig begynt å vokse seg til. Faktisk i en så stor grad at jeg må flytte på en del planter for at andre skal ha en sjanse til å overleve. Drivhushagen ser nesten ut som en rosejungel. Mest på grunn av at enkelte roser har vist seg å ha langt større vekstpotensiale enn jeg opprinnelig hadde forestilt meg.


Klematis har jeg et blandet forhold til. Jeg skulle gjerne ha hele hagen full av dem, men de trives veldig ofte ikke så godt hos meg. Heldigvis finnes der noen unntak som bekrefter regelen, slik som denne utenfor drivhuset. Den blomstret når vi ankom. Nå er den så frodig at en nesten ikke kann se løvverket. Alle bildene i dette blogginnlegget ble tatt ved ankomst for en uke siden så dere/jeg kan se hva litt vanning og stell kan gjøre med en hage i senere innlegg..

Bildet nedenfor:
Drivhustrappen slik den så ut når vi ankom forrige Lørdag. Faktisk var det ikke én plante som hadde skrantet såvidt vi kunne se. Det må ha vært en fin periode, akkurat passe med sol og regn de ukene vi var borte.
I pottene har jeg stort sett petunia, lobelia og dahlia. Ellers er det flettet pil, agave, sitrontre, kaktus og palmer jeg har stående i potter på trappen.


Bak drivhuset var det mye mer grønt ved ankomst, men de fleste plantene var breddfulle av knopper, så noen dager med vanning har gjort underverker! Det skal jeg forhåpentlig vise i et litt senere innlegg.


Ikke akkurat noen velstelt del av eiendommen, men det er vel ikke helt målet for denne delen av eiendommen heller. Jeg har insett at det ikke er så lett å temme natur og planter i en hyttehage vi ikke bor i til daglig, men jeg er likevel stort sett fornøyd med den så lenge det blomstrer og gror :-)

Ha en fortsatt fin dag.


Kommentarer

 1. Nesten helt utrolig at selv pottene var friske og glade etter så lang tid uten stell. Må jo vanne hver bidige dag og vel så det her. Overgarteren har visst gjort jobben...
  Ha en fin ferie videre!

  SvarSlett
 2. Alltid spennende å komme tilbake til hagen etter å ha vært borte en stund. Moro at det sto bra til med vekstene.

  SvarSlett
 3. Så frodig og flott det er. Vi kom hjem til en frodig og fargerik hage etter ferien. Herlig! :)

  SvarSlett
 4. Hei! Det er jo, kjempefrodig og vakkert hos dere. Fortsatt god ferie! Anne

  SvarSlett
 5. Wow det var litt av en velkomst Stein, så frodig og flott.
  Det er utrolig hvor mye hagen vokser på noen uker nå i sommervarmen, jeg må innom yr og se om
  det regner hjemme når jeg er på ferie.
  Jeg ser du har brennende kjærlighet, den stauden synes jeg er så vakker med sin røde farge.

  Ja kos dere i den fine hagen, sommer er gøy.

  SvarSlett
 6. Oi, så frodig og fint! Vet akkurat hvor spennende det er å ankomme feriehagen. I år er det i tillegg både ekstremt tørt og varmt, så det er spennende tider. Den drihustrappen er jo bare fantastisk! Gleder meg til neste innlegg! Kos dere i hagen(e)!
  PS: Fant tilfeldigvis intervjuet med deg på telenor.no - så bra! Og takk for lenke! :D

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg