Så i sushi!

Litt merkelig overskrift kanskje, men det har forhåpentlig ikke rablet fullstendig for meg ennå..? Jeg må inrømme jeg kanskje er litt i overkant glad i sushi. Heldigvis, for steder som selger dette er jo et langt mer vanlig syn enn pølseboder og Narvesen kiosker til sammen i området hvor jeg bor her i Oslo! Fra leiligheten vår kan jeg nå 12 sushibarer- og restauaranter på få minutters gange! Kanskje sushi skulle utropes til Oslos uoffisielle nasjonalmat?
Nok om det. I dette inlegget er det selve emballasjen jeg skal fokusere på. Har du noen gang tenkt på at de faktisk utgjør perfekte små såpotter!?- Ja, ikke bare det, men små minidrivhus!?
Jeg må derfor inrømme at jeg gjennom vinteren vasker, tørker og samler på mine sushibeholdere.(De er jo perfekte å stable oppi hverandre så de nesten overhodet ikke tar plass)
Når tiden for å så nærmer seg finner jeg dem frem og lager små huller i lokk og bunn, slik at spirene får puste, samt at overflødig vann kan få renne ut. Deretter tar jeg et lite stykke kjøkkentørkepapir og legger over bunnhullene før jeg fyller esken med såjord.
Nå sår jeg frøene og legger lokket på plass - og voilã; Et perfekt lite drivhus!?
Jeg benytter en vannfast tusj og skriver plantenavn, sådato oa. direkte på det gjennomsiktige plastlokket. På den måten blir det enkelt å ha oversikt når plantene siden skal prikles om.

Det beste av alt er at de små drivhusene lett kan stables! For min del er jo det en stor fordel siden jeg frakter frøplantene over til feriestedet vårt i Sverige så fort våren begynner å melde seg.
Liker du ikke sushi sier du? Da får du heller tigge eskene fra de av dine venner som elsker dette! :-D


Ha en fortsatt riktig fin helg!


Nendenfor: Se hvor enkelt de lar seg stable på balkongen!?

Kommentarer

 1. Det er jo en veldig god ide=) Gubben her i huset er veldig glad i sushi, og jeg øver med å spise spesielt utvalgte biter (som jeg synes er veldig gode)=) Fra nå av må vi samle på embalasjen! Tusen takk for tips=) Ha ei flott helg=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Vet du, jag har aldrig smakat sushi, pinsamt att erkänna faktsikt. Jag äter ju fisk minst 2 ggr i veckan och älskar sill men varför har jag aldrig ätit sushi??
  Smart ser det ut, och stapla i höjden måste vara ett extra pluss. Tvi, tvi, önskar dig god spirelycka :)

  SvarSlett
 3. Kjempesmarte såpotter, med lokk og alt! Jeg bruker både jordbærkorger og druebeger. Det fungerer også bra.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 4. Glitrende ide!
  Og nå har jeg ennå en grunn til å kjøpe mer Sushi!!! ;)

  SvarSlett
 5. Bra form!och att dom år att stapla på varandra.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 6. Smarting! Dette var en supergod idé, særlig for dem med liten plass. Jeg skal be sushielskende venner om å samle på eskene, sushi er ingen gjenganger her i huset :)
  Det var så koselig å finne kommentar fra deg hos meg for en stund siden. Men jeg har altså ikke flyttet enda...innflytting er estimert til september-oktober. Lenge å vente!
  Ønsker deg en deilig søndag

  SvarSlett
 7. Matglede og hageglede, to gode ting i livet forenes. Ja, hva er vel bedre enn det!
  Ha en strålende søndag.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg