Tilbakeblikk: Mitt kjære drivhus!

På denne tiden av året bruker jeg mye tid på å gjennomgå gamle bilder av hagen i Sverige og plantene i den. På den måten forsøker jeg å planlegge fargevalg, plantetype og utforming når jeg nå er i full gang med å bestille vårens leveranse av stauder, løkvekster og sommerblomster.
I forbindelse med at jeg ser gjennom albumene mine, så merker jeg hvordan utålmodigheten etter sol og sommer inntar meg for fullt. - Og kanskje spesielt det å ta i bruk drivhuset vårt igjen! Innlegget mitt denne gangen viser en del bilder jeg alt har lansert på bloggen i året som har gått, men håper det ikke skader å legge dem ut her igjen!?Drivhuset vårt er solid bygget med vegger og tak av sikkerhetsglass. Det gjør det veldig godt egnet som en utendørs stue foruten dets opprinnelige funksjon.Opprinnelig plasserte vi et hagemøbelsett der inne, men nå har vi fylt det med en 3seter sofa, en kommode jeg fikk gratis av noen naboer i Oslo, samt et gammelt spisestuemøblement vi egentlig hadde tenkt å kaste.


Når vi bygde opp vårt nye drivhus bestemte vi oss for å ha en dobbelt skyvedør i forkant så de skulle være lett å ta inn og ut store ting. Dørene er i full høyde som vanlige dører, så det er lett å bruke dem.
Vi plasserte også en dør nummer to på motstående vegg. På denne måten er det veldig lett å lufte på varme dager. Om du vurderer å anskaffe et drivhus selv er to dører noe jeg derfor absolutt kan anbefale!

Bildet nedenfor: Drivhuset sett fra hagen jeg prøver å anlegge der.Dør nummer to kan ses til venstre på bildet. Dette gjør at det er lett å frakte ting inn og ut av hagen Vi har også flere takluker med automatiske lukeåpnere i taket, så jeg har hittil ikke opplevd problemer med at planter blir svidd på grunn av manglende skyggeduker. Vi henger likevel opp tynne gardiner i den enden av huset hvor vi har mest planter.
Drivhustrappen vår har jeg vist noen ganger før... Siden vi ikke har så mange planter i bygget som en skulle forvente har vi plassert en god del på trappen ved inngangsdøren. Det gir huset likevel et litt frodig uttrykk. Etter hvert som krukker kommer i blomst flyttes de frem eller plasseres andre steder i hagen. Jeg trives veldig godt med den løsningen, så til sommeren kommer vi nok til å plassere enda flere krukker foran huset!
Vi valgte å isolere hele gulvet og legge sement. Unntaket var et bed i byggets ene hjørne. Der har vi plantet et par sorter kiwi og drueranker. Bedet er formet på en slik måte at regnvann vil fukte jorden i underkant, så det trenges ikke så mye vanning i perioder med jevnlig nedbør.
Andre planter har vi etablert i store terracotta krukker, men jeg kommer nok til å teste ut alternativer til sommeren. Terracotta er på mange måter godt for planterøtter siden  jorden får tilført luft via krukkenes porøse ytre, men en bakdel er at fuktigheten absorberes av brent leire, så de er ikke særlig ideelle for oss som ikke bor fast på feriestedet vårt.

Ha en riktig fin uke! 

Kommentarer

 1. Erat stora härliga växthus får mig att drömma men det skulle fylla hela min hage direkt. Det måste vara otroligt användbart, speciellt på nordiska somrar som inte alltid är soliga. Men vattningen, kan säkert bjuda på problem även om jag tycker bäst om terracotta... läste förra året om blöjfyll, det ska visst hålla på fuktigheten, kanske en idé?

  SvarSlett
 2. Såå fint det ser ut!!!
  Mariana

  SvarSlett
 3. Hei Mia.
  Takk for hyggelig melding! Ja, jeg prøvde bleiemetoden i sommer - og var veldig fornøyd med den :-)
  Likevel merker jeg at jorden tørker mye fortere i terracotta krukker enn plast ol, men jeg leste et sted om at en kan lakkere innsiden av krukkene. Da unngår en dette problemet. Jeg får se om jeg orker å ta meg bryet å tømme planter og jord av krukkene, rengjøre dem og deretter prøve dette ut ;-)
  Ha en riktig fin uke!

  SvarSlett
 4. Hei Mariana!
  Takk for den hyggelige kommentaren :-)
  Håper du får en fin uke!

  SvarSlett
 5. Åhhh, for et herlig drivhus, og for et fantastisk sted dere har i Sverige=) Kjenner jeg blir litt misunnelig. Tror nemlig vi raskt kommer til å tenke at vårt er litt lite... for det er jo veldig fristende å kunne sitte i det=) Liker at du blogger om det vi har i vente. Det gjør ventetiden min litt kortere=) Ønsker deg ei fin, fin uke=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Hei! Dette så bare flott ut! Jeg er på jakt etter et type solid drivhus som også kan fungere som oppholdsrom. Kunne du fortelle hvilken type dette er? Takker:-)

  Vennlig hilsen
  Dagny

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Dagny. Jeg vet ikke om du kommer til å lese dette, men drivhuset er et EuroSerre Maxi 4 kjøpt hos det svenske firmaet: Willabgarden. De har egen nettbutikk også i Norge: http://willabgarden.no

   Huset er i utgangspunktet veldig solid, bygget i kraftige aluminiumsprofiler, men jeg har likevel forsterket det ytterligere med svartmalte trebjelker i hjørner og tak siden jeg opplevde totalhavari med et tidligere hus. Jeg bor jo ikke i hagen, så jeg har ikke alltid mulighet for å få unna snø om det skulle komme i store mengder. Da er det best å være på den sikre siden :-)
   Lykke til med jakt på drivhus!
   Stein

   Slett
 7. Hei! Dette så bare flott ut! Jeg er på jakt etter et type solid drivhus som også kan fungere som oppholdsrom. Kunne du fortelle hvilken type dette er? Takker:-)

  Vennlig hilsen
  Dagny

  SvarSlett
 8. Hei! Dette så bare flott ut! Jeg er på jakt etter et type solid drivhus som også kan fungere som oppholdsrom. Kunne du fortelle hvilken type dette er? Takker:-)

  Vennlig hilsen
  Dagny

  SvarSlett
 9. Hei igjen og takker for svar! Fant ut hvilket det var etter å ha sett litt mer på sidene deres. Dette fristet veldig! Sikkert lurt med ekstra forsterkning for det blåser jo ikke mindre her på vestlandet:-)

  Mitt hus kommer evt til å stå på eiendommen min som nå mangler en ordentlig god uteplass. Hagen min er stor men altfor åpen og nå klør jeg meg i hodet for å finne ut hvordan jeg får mest mulig ut av den relativt store plassen jeg har. Denne siden ga meg definitivt et kick i riktig retning!

  Tror jeg skal følge mer med her:-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg