Drømmer om vår...

Jeg kan like godt inrømme det med det samme. Jeg er desverre ikke særlig flink å drive frem spennende planter fra frø. Jo, jeg har prøvd og har faktisk lykkes en del ganger, men det blir forferdelig slitsomt å fylle vindusposter og kjøkkenbenken med små potter, passe dem og sørge for de får nok lys og vann, men samtidig forhindre små hærmygg og sopp å etablere seg i jorden. Jeg har likevel kjøpt inn rikelig med frø. Hovedsakelig av woodland planter som kan være vanskelige å få tak i. Noen av disse var jeg så "flink" å så direkte på vokseplassen i skogen før frosten satte inn for fullt. - så gjenstår det å se om noe av det spirer til våren...!
På balkongen i Oslo står små "drivhus" i plast beregnet for frøsådd stablet, og jeg har tilmed flere poser med såjord og vermacullit stående klart, men inspirasjonen har ikke helt vært til stede.
Derimot har jeg oppdaget en del spennende nettbutikker som selger ferdige planter. Nå er det desverre slik at de fleste slike ikke sender til Norge, men siden hagen vår ligger i Sverige har jeg ikke disse problemene. Jeg må bare avtale nøye ang. når plantene blir sendt slik at jeg kan være tilstede og ta imot dem når de ankommer.
En av de nettbutikkene jeg har bestilt en del planter fra er Potterton Nurseries

Under bildene finner du en liste over planter jeg har bestilt fra dem.

 • Anemone 'Bressingham Glow'  
 • Anemone x lipsiensis
 • Anemone nemorosa 'Allenii' 
 • Anemonella thalictroides 
 • Berberis x stenophylla 'Corallina Compacta' 
 • Hepatica nobilis 
 • Lilium nepalense 
 • Omphalodes cappadocica 'Cherry Ingram'
 • Phlox bifida 'Ralph Haywood'
 • Podophyllum hexandrum 
 • Helleborus x hybridus 'Yellow Lady' 
 • Uvularia perfoliata 
 • Dryopteris erythrosora
 • Cornus canadensis  
Kanskje lysten til å så kommer tilbake i morgen...? :-D
Ha en fortsatt riktig fin uke!

Kommentarer

 1. Skal si du har bestilt mye lekkert! Jeg har flere av de du har bestilt av de Anemone nemorosa sortene. Jeg er så glad i alle typer "veiser". Både blåveis og hvitveis i alle former. Det er så vakre! Ha en fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! "Veiser" er et selvskrevet element i en woodland hage, men likevel har jeg ganske nylig begynt å få øynene opp for dem :-)
   Jeg har desverre ikke så mange Hepatica ennå, men en liten samling anemoner og anemonella har det blitt :-)
   Ønsker deg en fortsatt riktig fin uke!

   Slett
 2. Her var det mange lekkerbiskener! Når det gjelder frøsåingens gleder og sorger, så er vi tydeligvis ganske like. Våger knapt tenke på alle mine frøfiaskoer. Likevel sår jeg enda og finner glede i det. Når sådden feiler tenker jeg på prinsippet "survival of the fittest".... :)
  Ha gode dager.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Orchis! Ja, du har helt rett. En får ta det positivt når sådden feiler :-) Jeg synes jo egentlig det er veldig spennende å se hvordan små spirer kommer opp av jorden- og det er jo en flott terapi på senvinteren! Problemet mitt er uten tvil egnet sårom her i Oslo. Jeg lurer inn noen såpotter i vinduskarmene, men samboeren foretrekker ferdige planter, så da blir det ikke så store produsjonen jeg får dyrket.
   Ønsker deg en riktig fin helg, Orchis!

   Slett
 3. Kære Stein - hvor var det hyggeligt at få en hilsen fra dig på min blog. Jeg surfer alt, alt for sjældent rundt, men tager en runde i dag. Håber, at I har det godt og trives med begge jeres haver.

  NB. Skønne anemoner

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Claus.
   Så hyggelig å få en hilsen fra deg :-)
   Jeg forstår godt det ikke blir så mye tid til å surfe rundt i bloggland. Du har jo en veldig hektisk arbeidsperiode med planter, bøker, reiser og messer :-D
   Gleder meg til dine stadig like fine og informerende blogginlegg.
   Mange hilsen Stein

   Slett
 4. Ja her var det mye spennende , og en gleder seg ikke mindre til våren når en vet at en har så mange fine blomster å hygge seg med.
  Ha en fin kveld , klem Marit.

  SvarSlett
 5. Helt enig med deg Marit! Det å holde på med blomster, så frø eller teste ut nye planter gir veldig mye hygge!
  Setter stor pris på de mange fine fotomotivene på bloggen din.
  Ønsker deg en riktig fin helg!

  Klem Stein

  SvarSlett
 6. Veldig mye flotte planter du har bestilt. Mye som passer godt i woodlandet ditt. Du er heldig som kan bestille fra utlandet uten for mye styr.
  Riktig god helg!

  SvarSlett
 7. Hei Stein! Så mye fint du har bestilt! Er litt enig med deg i at det kan være like greit å kjøpe ferdige planter, mye av det jeg har sådd har ikke blitt noe av, eller det tar flere år før det blir noe særlig størrelse. Men litt såing vil jeg ha hvet år, det er så mye spenning knyttet opp til det, en ekstra glede ved det å ha hage/balkong. Skulle vel ønske jeg hadde bedre plass i byen sånn at jeg kunne så mye mer der hvor jeg har mulighet til å følge med til daglig. Lurt å direkteså, hos meg funker ikke det så bra fordi jeg har det med å luke bort alt smått, haha. De anemonene dine blir kjempeflotte, gleder meg til å se bilder av årets blomstring i woodlandet!

  SvarSlett
 8. Mange flotte planter du har bestilt, så nu kan du se frem til mange fine blomster i din have til sommer.
  Tak for kigget.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg