Nye drivhusdrømmer!

Noen av dere har nok lest bloggen min før. Dere har nok fått med dere at snøen knuste vårt gamle drivhus i vinter. Jeg gikk jo til det bitre valg å bestille inn nytt drivhus, så nå venter jeg at det ankommer hver dag som helst.
Det er et 23,3 kvadratmeter. 3,09 meter bredt og 7,5 meter langt. Huset er 3.09 meter høyt, med svarte metallrammer og takspir, likt mitt gamle som dere kan ser her:

Denne gangen har jeg bestemt meg for å ha to sett med dører i det, både med tanke på utlufting og av brukshensyn. Ett sett med doble skyvedører vil vende ut mot elven. Den andre døren vil vende inn mot det som skal bli vår "tropiske hage" og et drivhus nummer to. Først hadde jeg tenkt det skulle bli identisk med det opprinnelige, men nå har jeg imildertid oppdaget Hasselfors nylanserte drihvhusserie som jeg virkelig fikk sans for. Akkurat den avbildete versjonen har en tredelt funksjon med drivhus, forrådsbod og et lite uteområde, men de har andre varianter også.
Siden jeg har nok glassplater til å bygge et drivhus på rundt 20 kvadratmeter av de delene jeg klarte å redde, har jeg rett og slett kommet på ideen å bygge et tilsvarende hus som det nedenfor i tre av glass oa. fra mitt gamle hus.

Kommentarer

 1. Så leit å lese om uhellet med drivhuset. Ønsker deg lykke til med det nye. Og hvis jeg forstår det riktig vil du etterhvert få ca. 50 kvm med drivhus! Både det innkjøpte og det du har tenkt å bygge ser superflott ut. Heldige deg :-)

  Ellers må jeg si at jeg er supermisunnelig på stedet deres i Sverige, det ser fantastisk flott ut. Jeg har også en drøm om "en liten rød stuga" ved et vann i Sverige.

  Ønsker deg en fortsatt god påske :-)

  SvarSlett
 2. Da kommer noe godt ut av massakeren skjønner jeg :) Det blir spennende å følge byggeprosessen av begge drivhusene, jeg er sikkert på at det kommer til å bli superflott!
  Fortsatt god påske, litt mer vårlig enn her håper jeg... Her er det regn, regn og atter regn. Men solen skal visst komme i helgen, så da satser vi på have- og verandapåske fremover :)

  SvarSlett
 3. ... Gaaaaahhh, så vackert växthus!!! Och så förfärligt att vintern knäckte det! Så hemskt, det går väl inte att få någon försäkring som täcker det heller....:-( Jag förstår att du nu måste ha ett nytt, tiden i växthuset går inte att byta mot något annat.

  HAsselfors nya växthus är bara att ta efter, eller hur? Hur fint som helst tycker jag:-)

  Ha en go kväll Stein! Kul att komma hit till dig igen!

  SvarSlett
 4. ojojoj, SÅ lekkert drivhus du har hatt! Utrolig trist å lese om at det tok kvelden i vinter, men høres ut som en veldig god plan å bygge et av alt du reddet. Da får du masse drivhusplass, helt herlig!!

  Så gøy med eksotisk planting dere har. Herlig!

  Riktig god søndag!

  SvarSlett
 5. Så synd at det gamle måtte gi tapt for snøen!
  Lykke til med det nye!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg