Skogsblomstring våren 2013.Alle bildene i dagens innlegg viser blomstring i hagen for nøyaktig en måned siden. 

Jeg vet jeg fokuserer mye på Woodland hagedelen av eiendommen i mine blogginlegg. Det skyldes nok uten tvil at det er der jeg legger ned mest tid og arbeid. Derfor er det også ekstra hyggelig hver gang jeg ser planter som har taklet de harde vintrene vi har hatt helt siden jeg anla hagen min. Eiendommen befinner seg jo egentlig i sone H3/H4, men med gjentatte vintre hvor sprengkulde, barfrost og stormer har vært normen mer enn unntaket, så har jo plantene mine måttet takle langt mer enn hva de normalt burde. 

Jeg ble derfor ekstra glad i Mai når jeg oppdaget et lite Prunus Nipponica "Brilliant" som sto og blomstret for seg selv inne i skogen. Det hadde blitt plantet sent på høsten og hadde derfor ikke de beste forutsetningene for å takle en unormalt hard vinter!

Likeså var det å hilse mine Canadiske blodurt (Sanguinaria Canadensis Multiplex) velkommen tilbake. Disse blomstrer jo bare en kort tid  om våren. 

Vanlige tulipaner har jeg ikke mange av, men den botaniske varianten derimot (Tulipa Bakeri)  får vokse og formere seg der de ønsker inne i skogen. Her en gul variant, men jeg har dem også i rosa og lilla.I motsetning til sine kultiverte slektninger er disse lettere å få tilbake år etter år. Og de forøker seg dessuten i antall der de trives. Både blomsten og planten er lavere og mindre enn vanlige tulipaner, men så trives og vokser, både i halv og helskygge. 

Nedenfor:
jeg plantet mengder av hvite narcisser, muscari, fritillaria og en god del annet i skogen i høst. Mye har faktisk kommet opp og blomstret frodig, mens andre ting bare fikk grønne stilker. Jeg synes ikke det er så rart, for til Juletider hadde vi det så mildt at veldig mange av plantene misforsto og trodde det hadde blitt vår alt. Jeg gir likevel ikke opp,men kommer nok til å plante vårløk til høsten igjen. Etter at jeg har gjerdet inn store deler av eiendommen er jeg forresten ikke like plaget med rådyr som før, så kanskje jeg tilmed drister meg til å plante både tulipaner og allium til høsten? Det er jo ikke til å komme unna at det meste av vårblomstringen stort sett skyldes løkvekster?

De fleste løytnantshjertene mine begynte altså å blomstre for en måned siden, men selv når jeg var borte i Sverige helgen som var, så sto mange fortsatt i full blomst. Det er vel ikke verst?

De hvite variantene er mye senere i år og kommer nok ikke i blomst før om en ukes tid. Nedenfor:
Jeg prøver jo ut en del ulike typer planter i skogen. Faktisk har jeg registrert 281 ulike sorter de siste to årene, men det faktiske antallet er nok langt høyere. En busk jeg håper vil trives og etablere seg i woodland hagen er denne vårgyvelen, en  Cystisus Scoparius "Boskoop Ruby".


Neste innlegg skal jeg konsentrere meg om planter som blomstrer nå. 

Ha en fortsatt fin dag!

Kommentarer

 1. Så mange fine planter og så langt de hadde kommet for en måned siden.
  Vårgyvlen er nydelig, flott farge på blomster og blader.
  Det må være trim og oppdagelsesferd og rusle og se på alle plantene i Woodland.
  Ha en fin kveld, Marit.

  SvarSlett
 2. Jeg er så imponert av Woodlandhagen din - for min del får du gjerne fortsette å vise masse bilder derfra:-)
  Så flott at du var på plass når Blodurten blomstret, den er jo så vakker!

  SvarSlett
 3. Ja, jeg synes også woodlandhagen din er utrolig fin. Det er så spennende med woodland...

  SvarSlett
 4. Når man legger så mye i hagen sin som det dere gjør, så blir det jo masse å glede seg over også. Harde vintre til tross. Vakker maiblomstring og så gleder jeg meg til juniblomstringen i hagen din.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg